Ritkábban lassulhat le a következő Windows 10

dell notebook laptop windows 10
Vágólapra másolva!
Különösen a merevlemezt használó számítógépeken.
Vágólapra másolva!

Májusban elérhetővé válik a Windows 10 idei első óriásfrissítése, a Microsoft egyelőre nem jelentette be a pontos kiadási dátumát. A Windows 10 May 2020 Update nem fog orbitális újdonságokat hozni, így nem érdemes tűkön ülve várni a megjelenésére, azonban most fény derült egy eddig nagyon kevés figyelmet kapott, rendkívül hasznos fejlesztésére.

A kép csak illusztráció Forrás: Adam Sondel / Pexels

A Microsoft munkatársai átdolgozták a tartalomindexelő szolgáltatásának a működését, ez felel a háttértáron lévő fájlok és mappák kereshetővé tételéért. Az újdonság az, hogy az óriási lemezaktivitást generáló szolgáltatás a jövőben mindig felfüggeszti majd a tevékenységét, amennyiben a számítógépező komolyabb lemezhasználatot generáló műveleteket végez.

Ilyen lehet például fájlok másolása vagy letöltése, az alkalmazások indítása és használata.

Mivel leáll az indexelés, amikor a számítógépező érdemben használja a PC-t, így nem fognak lelassulni azok a műveletek, amelyek az adott pillanatban fontosak számára. Ez a működésbeli változás elsősorban a merevlemezes számítógépek esetében lehet rendkívül feltűnő és előnyös, de éppen az SSD-vel szerelt gépek tulajdonosai számára sem hátrány.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!