Ilyen az otthon épített Nintendo Switch

nintendo switch játékkonzol
Teljesen működőképes a házilag összeszerelt Nintendo Switch
Vágólapra másolva!
Elfogytak a bolti készletek, használtan pedig csak nyerészkedők árulták.
Vágólapra másolva!

A videojátékokkal szórakozók közül csak a PC-s játékosok körében gyakori, hogy maguk építik össze alkatrészekből az eszközeiket. Érthető, hiszen az asztali PC-ket csak össze kell legózni, valójában az alkatrészek összeválogatásához kell moderált mennyiségű tudás. Az összeszerelés némi józan paraszti ész birtokában nem jelenthet leküzdhetetlen akadályt, főleg pár ismeretterjesztő YouTube-videó megtekintése után.

Teljesen működőképes a házilag összeszerelt Nintendo Switch Forrás: sarbaaz37 / Imgur

Most jött egy ritka példa arra, mikor egy konzolos állt neki otthont saját gépet építeni. Az Imgur portálon sarbaaz37 néven futó illető szerint a New Horizons című játékról szóló élménybeszámolóival meggyőzte a barátait, hogy vegyenek ők is egy Nintendo Switchet, azonban a koronavírus-járvány miatt elfogytak a kereskedők készletei, a gépet használtan árulók pedig nekiálltak nyerészkedni a helyzeten, a vadiúj áránál masszívan drágábban próbálták elsózni az eszközeiket.

Nem mindegyik alkatrész látható a képen Forrás: sarbaaz37 / Imgur

Erre unortodox megoldást talált ki a vállalkozó kedvű játékos: alkatrészenként vásárolt egyet az interneten.

Az alaplapot bontottan, a többi hozzávalót pedig új pótalkatrészként vette, majd ügyesen összeépítette az egészet. A végeredmény egy teljesen működésképes Nintendo Switch lett.

Az alkatrészekért összesen 199 dollárt fizetett, ám az áremelkedések miatt mostanra már 300-400 dollárba kerülne anyagáron a projekt. Összehasonlítási alapul a hivatalos termék a dokkolóval együtt 300 dollárba kerül az USA-ban.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!