Ingyenessé válik a Google Meet

google meet videokonferencia videochat
Google Meet
Vágólapra másolva!
Nyilvánosan is közvetíthetőek vele a videokonferenciák.
Vágólapra másolva!

A Facebook után a Google is megpróbálja meglovagolni a sokrésztvevős videokonferencia-szolgáltatások iránt támadt igényt, ami érthető a Zoom pár hét alatt harmincszorosára nőtt felhasználói táborát elnézve. A vállalat Google Meet néven már régóta kínál ilyen szolgáltatást, ám ezt eddig csak a céges G Suite vállalati csomagjára előfizetett ügyfelek vehették igénybe.

Google Meet Forrás: Google

Ez május elsejétől megváltozik, a Google a fogyasztói piacon is mindenki számára ingyen elérhetővé teszi a Meet csevegőjét. Az aktiválása hullámokban fog megtörténni, így lesznek olyanok, akiknek várniuk kell majd pár napot a funkció megjelenésére.

Az elérhetővé válásáról szól majd a Gmail, a böngészős felületét betöltve megjelenik a baloldali menühasáb alján a Meet rész.

A Meet ingyenes változata kevés megkötést kapott: 250 helyett legfeljebb 100 résztvevősek lehetnek a hívások, az egyes megbeszélések időtartamát pedig 60 percben korlátozta a Google,

bár az utóbbit szeptember végéig nem fogja betartatni.

A Meet további érdekességei közé tartozik, hogy a megbeszélések rögzíthetőek és visszanézhetőek, továbbá százezer szimultán nézőig nyilvánosan közvetíthetőek az interneten.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!