Nagyságrendekkel olcsóbb lehet Kínában a Huawei P40 Pro

Vágólapra másolva!
A globális piacra szánt modellek akár 30 százalékkal is többe kerülhetnek a kínai árakhoz képest.
Vágólapra másolva!

Sok márkahű rajongó felháborodott, amikor kiderült, hogy Európában bizony 999 euróba kerül a Xiaomi aktuális csúcsmobilja, a Mi 10 Pro – és a Mi 10 sem valami olcsó. A felháborodás egyik oka az volt, hogy a Xiaomi igen jelentős felárral kínálja ezeket a modelleket Európában, vagyis Kínában sokkal olcsóbbak az újdonságok. Kellemetlen, ezt tükröző trend látszik kialakulni a mobilpiacon, nemrég ugyanis kiderítették, hogy hasonló stratégiával dolgozik most a Huawei is a P40 széria esetében.

Forrás: CameraJabber

A nyilvánosságra került kínai listaárak alapján az európai vevőknek sokkal többet kell fizetniük, ha új Huawei csúcskészüléket akarnak. A legolcsóbb P40-es verzió Kínában 578 eurónak megfelelő összegért lesz hazavihető, míg Európában a listaára 799 euró. Az ártöbblet minden konfigurációnál megfigyelhető a szivárogtatók szerint.

Bár van rá esély, hogy a mostani, kiszivárgott összegek pontatlanok, más gyártók szokásait figyelembe véve elmondható, hogy az európai fogyasztók ugyanazért mostanában többet kell, hogy fizessenek. A szakemberek szerint ez egyes vevőkben azt okozhatja, hogy megkérdőjelezik az adott termék értékét, függetlenül a régióra jellemző kereseti különbségektől, adóktól és piaci eltérésektől.