Megjött a Facebook Gaming mobilapp

facebook gaming
Androidra már elérhető a Facebook Gaming mobilapp
Vágólapra másolva!
A mobiljátékok élő közvetítésére is lehetőséget ad.
Vágólapra másolva!

Szinte a kezdetektől fogva jelen voltak a játékok a Facebookon, bár az elmúlt években alaposan lecsengett a rajta elérhető címek iránti érdeklődés. A cég nem igyekszik újból életet lehelni beléjük, helyette a Twitch, a Mixer és a YouTube mellé próbál felzárkózni: a videojátékok és mobiljátékok élő közvetítésére, továbbá a közvetítések megtekintésére próbálja rábírni a felhasználókat.

Androidra már elérhető a Facebook Gaming mobilapp Forrás: Facebook

Ezt a törekvését eddig csak mérsékelt siker koronázta, így a cég most taktikát váltva elérhetővé tette Androidra a dedikált Facebook Gaming mobilalkalmazását. A hamarosan iOS-re is megérkező szoftver lehetővé teszi a facebookozók számára a mobilos játékmenetük élő közvetítését a Facebookra, emellett pedig természetesen nézhetik belőle másokét, chatelhetnek a többi nézővel, minijátékokat játszhatnak az ismerőseikkel.

A Facebook Gaming létrehozásával a Facebook reméli, hogy láthatóbbá válnak a játékközvetítési ambíciói.

A hírek szerint az appot eredetileg a nyáron kívánta kiadni a Facebook, ám 2018 és 2019 decembere között 210 százalékkal nőtt a játékközvetítések nézésével töltött órák száma a Facebookon, részben emiatt felgyorsította a fejlesztését.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!