Itt a home office hőseinek szánt videokártya

asus nvidia geforce gt 710 gt710-4h-sl-2gd5 videokártya
Asus GeForce GT 710 (GT710-4H-SL-2GD5)
Vágólapra másolva!
Akár négy 4K monitor is ráköthető vele olcsón a PC-re.
Vágólapra másolva!

A dedikált videokártyákat manapság tipikusan gamereknek és egyes tartalomkészítőknek szánják a gyártók, hiszen az asztali számítógépes processzorokban is régóta találhatóak már általános célokra megfelelő videovezérlők. Persze vannak rétegigények, az Asus most egy sokmonitoros munkaállomásra vágyóknak kitalált, olcsó videokártyát dob piacra.

Asus GeForce GT 710 (GT710-4H-SL-2GD5) Forrás: Asus

A passzív hűtésű termék a GT710-4H-SL-2GD5 típusjelzést kapta, amelyből sokan már kitalálhatták, hogy a 2016-ban piacra dobott GeForce GT 710-et melegítette fel a vállalat. A 2 GB GDDR5 memóriával, Kepler architektúrás grafikus processzorral szerelt vezérlő érdekessége és attrakciója, hogy négy darab HDMI-kimenet található rajta,

akár négy darab 4K felbontású monitort is képes kezelni.

Asus GeForce GT 710 (GT710-4H-SL-2GD5) Forrás: Asus

Ebben az esetben a monitorok képfrissítési sebessége sajnos 30 Hz-re van limitálva, csak egyetlen 4K-s monitor használata esetén érhető el a 60 Hz.

A PCI Express 2.0 x1 fizikai csatlakozásnak köszönhetően a megfelelő alaplapokba akár négy darab is betehető videokártyából, ilyenkor 16 monitor is ráköthető egyetlen számítógépre.

Egy hasonló felállás persze más videokártyákkal is megoldható, csak épp az Asus terméke várhatóan

50 dollár körüli áron válik majd elérhetővé a napokban.

Az egyetlen negatívuma, hogy a GeForce GT 710 már a bemutatásakor is az NVIDIA egyik abszolút leggyengébb terméke volt, és ennek megfelelően nem kegyelmezett neki az idő. Ettől függetlenül a windowsos alkalmazások kirajzolására továbbra alkalmas, játszani már annak idején sem kellett vele.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!