Hullámokban jöhetnek az iPhone 12 mobilok

Apple, iPhone 11
CUPERTINO, CALIFORNIA - SEPTEMBER 10: Apple's senior vice president of worldwide marketing Phil Schiller talks about the new iPhone 11 Pro during an Apple special event on September 10, 2019 in Cupertino, California. Apple is unveiling new products during a special event at the Apple headquarters in Cupertino, California. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Mindeközben az iPhone SE abszolút tarol a piacon.
Vágólapra másolva!

Újabb információkat hozott nyilvánosságra az Apple ügyeire jól rálátó forrásokkal rendelkező Ming-Chi Kuo piaci elemző. A férfi szerint a nemrég bejelentett, almás sztenderdekkel olcsó iPhone SE okostelefon a várakozásokon felül teljesít, az idei második negyedévben 12-14 millió, a harmadik negyedévben pedig 10 millió darab találhat gazdára belőle.

A kép csak illusztráció Forrás: AFP/2019 Getty Images/Justin Sullivan

Viszont rossz hír az Apple számára, hogy a készülék pluszban csökkentheti a drágább iPhone 11 mobilok eladásait, hiszen a koronavírus-járvány miatt a készülékeit megvásárolni szándékozók egy jókora tábora hirtelen árérzékenyebbé vált,

anyagi okból megelégszenek a legolcsóbb készülékkel is.

További rossz hír, hogy szintén a koronavírus-járvány keresztbe tehetett az ősszel hivatalossá váló iPhone 12 készülékeknek is. Kuo szerint a leállások és utazási korlátozások miatt csúsztak a tömeggyártást előkészítő egyes lépések, ez pedig egy hónap csúszást okozott a tervekhez képest.

A nehézségek miatt a megszokottól eltérően az Apple nem lesz képes egy időben mindhárom iPhone 12 telefont piacra dobni: a források szerint az 5,4 és 6,1 hüvelykesek tömeggyártása szeptemberben, a 6,7 hüvelykes előállítása pedig októberben indul majd.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!