Bezuhanhat a 4G-s okostelefonok ára

Vágólapra másolva!
A jelentések szerint a következő hónapok során jelentős mértékben lecsökken a 4G-s androidos okostelefonok vételára.
Vágólapra másolva!

Pan Jiutang a Xiaomi ipari befektetésekkel foglalkozó részlegének a partnere, és a forrásai szerint a 4G-s androidos okostelefonok vételára a következő hónapokban jelentős mértékben lecsökken majd. Ennek több oka is lesz.

Forrás: androidpit

Az egyik, hogy Kínában nagy mértékben csökkenhet az iPhone 11 mobilok vételára. Amennyiben a kínai gyártók versenyképesek akarnak maradni, azoknak is csökkentiük kell a csúcskészülékeik árait. Mindehhez hozzájárul, hogy az 5G-s hálózatok fejlesztése gyors tempóban folyik, és egyre több lesz az 5G-s okostelefon a piacon, így pedig a 4G-s modellek már nem annyira vonzóak (akkor sem, ha az 5G még csak nagyon kevés helyen használható ki).

Szintén az árcsökkentés oka lesz a koronavírusjárvány. A piac ugyanis sok régióban, köztük Európában is stagnál, a legjobb esetben is. A gyártók szeretnének versenyképesek maradni, mindez pedig remélhetőleg azt jelenti, hogy mégsem lépünk be az 1000+, sőt, 1500 eurós csúcsmobilok korába, mint arra az elmúlt hónapok alapján számítani lehetett.