Így enyhítene a mobilfüggőségen a Google

Vágólapra másolva!
Új appokkal segítene azoknak a Google, akik túl sok időt töltenek az okostelefonjuk képernyője előtt.
Vágólapra másolva!

A Google valószínűleg minden cégnél hamarabb látta meg, hogy az emberek egyre jobban függnek az okostelefonjuktól, és egyre több időt töltenek annak kijelzője előtt. Az óriáscég szeretné elérni, hogy az ezzel küzdő emberek ismét tudják élvezni az életet, ezért a kreatív és különleges projektekkel foglalkozó divíziói érdekes módszereket dolgoztak ki a digitális detoxra. Három új appot is feltettek a Play Áruházba.

Forrás: Google

Az Envelope nevű ötletüknél egy különleges PDF fájlt kell kinyomtatni, összehajtogatni, majd kapunk egy olyan telefontokot, ami elzárja előlünk a mobilt. A kijelző csak bizonyos zónákban világít a mellékelt kísérleti szoftverrel, így alapvetően egy papírba burkolt tárcsázót kapunk néhány további alapfunkcióval, mint a fotó vagy videó felvételé, de előnézet nélkül. Ez a megoldás viszont csak a Pixel 3a-t támogatja még.

Az úgynevezett Activity Bubbles eközben egy háttérkép, ami a képernyőidő alapján buborékokat generál. A mobil előtt eltöltött idő alapján szaporodnak vagy csökkennek a buborékok. A Screen Stopwatch pedig egy egyszerű számláló, ami megmutatja, hogy mennyi időt töltünk mobilnézegetéssel, esetleg motivál rá, hogy inkább tegyük le.