Magától lezárja a zsákot a konyhai okoskuka

knectek labs townew
Townew
Vágólapra másolva!
Érintés nélkül nyílik a fedele, és magától beteszi az új zsákot.
Vágólapra másolva!

Az első világbeli problémák tárháza látszólag kifogyhatatlan, éppen ezért is az élelmes vállalkozások folyamatosan dolgoznak a leghétköznapibb kényelmetlenségek megoldásán, hiszen egy-egy slágernek bizonyuló termék komoly profittal kecsegtet.

Townew Forrás: Knectek Labs

A kanadai, amerikai és kínai mellett pont magyar kirendeltséggel is rendelkező Knectek Labs most megkezdte a kínai eredetű Townew konyhai kuka bevezetését az észak-amerikai és európai piacokon.

A 15,5 liter kapacitású szemetes három olyan dolgot tud, amivel eddig nem találkoztak a vevők:

  • a teteje felé közelítve automatikusan kinyitja a fedelét,
  • az elején lévő gombot megnyomva hőalapú módszerrel lezárja az éppen benne lévő zsákot,
  • a lezárt zsák kivétele után pedig maga berakja a következő zsákot a belsejébe.

Az utóbbiból sejthetően a Townew nem a megszokott szemetesszákokat használja, helyette 25 zsákot tartalmazó utántöltő gyűrűt árulnak hozzá, ezt Refill Ring névre keresztelték. Ha kifogy a gyűrűből az összes zsák, akkor a kuka tetejét felnyitva lehet betenni az új gyűrűt. A szemetes működéséhez természetesen áramra van szükség, de nem sokra, így a tervezők egy 2000 milliamperes akkut építettek bele, amelyet körülbelül havonta kell tölteni. Egy teljes töltés olyan 10 órát vesz igénybe.

Hírünk írásakor a Townew forgalmazása még csak az Egyesült Államokban kezdődött meg, így eurós vagy forintos árat nem tudunk mondani.

Az USA-ban a kuka teljes ára 120 dollár, azaz nettó 35 ezer forint, ami pokolian drága szemetessé teszik a Townew-t.

Ráadásul a szemeteszsákos gyűrűpakkok sem olcsók. Mint említettük, egyetlen gyűrű 25 zsákot rejt, a gyűrűk háromdarabos és hatdarabos csomagokban rendelhetőek.

A zsákok anyagát tekintve két opció van. Az olcsóbbik háromgyűrűs (75 zsákos) csomag a klasszikus szemeteszsákokkal 20 dollárba (nettó 5900 forint) kerül, míg környezetbarátabb, könnyen lebomló anyagú zsákokat tartalmazó társáért 30 dollárt (nettó 8800 forintot) kér a cég. A hat darab gyűrűt, azaz 150 zsákot tartalmazó pakkok 32 dollárba és 48 dollárba kerülnek, átszámítva nettó 9500 és 14100 forintokról van szó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!