Vágólapra másolva!
A Wild Hunt a legkelendőbb játék a Steamen, cukorkaként veszik Sapkowski novelláit.
Vágólapra másolva!

Bő egy hete végre elérhetővé vált a részben Magyarországon forgatott The Witcher sorozat első évada a Netflixen, és egyelőre a kritikusok, az univerzum rajongói, továbbá a Ríviai Geraltról korábban nem hallottak körében is óriási siker a produkció.

The Witcher Netflix

Viszont ez nem csak a Netflix számára óriási hír, a sorozat az egyik pillanatról a másikra az egekbe repítette az univerzumot megalkotott Andrzej Sapkowski könyveladásait.

A hazáján kívül eddig szinte ismeretlen, lengyel író The Witcher könyvei napok alatt bestsellerekké váltak, jelenleg ő az Amazon legnépszerűbb írója, letaszította a trónról J. K. Rowlingot, és a harmadik helyre küldte Dean R. Koontzot. További kontextusként Stephen King jelenleg a tizedik helyen van a népszerűségi toplistán.

A siker szele a szintén lengyel CD Projektet sem kerülte el, a The Witcher videojátékok készítője, és végső soron a netflixes sorozat elkészültét indirekt módon egyáltalán lehetővé tett cég négy évvel a kiadása után megint rekordokat döntöget a The Witcher 3: Wild Hunttal.

The Witcher 3: Wild Hunt Forrás: CD Projekt

A leárazásokon jelenleg 9-15 euróért beszerezhető játék a GOG és a Steam legnagyobb mennyiségben fogyó terméke, ráadásul a Steamen abszolút rekordot döntött a vele egyszerre játszók száma, a december 29-i csúcsponton szimultán 94 601-en nyúzták. A konzolos eladásokról és játékosszámokról nincs információ, de nem lepődnénk meg, ha PlayStationön és Xboxon is az egyik legnagyobb sláger lenne a Wild Hunt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!