Gurulni fog a röhögéstől: ezek voltak 2019 legviccesebb rövid videói

Harry Potter et la coupe de feu J.K. Rowlings oeuf EGG magique magic
Harry Potter et la coupe de feu Harry Potter and the gobelet of fire 2005 Real Mike Newell Daniel Radcliffe. Collection Christophel © Warner Bros. / Heyday Film
Vágólapra másolva!
A rövid, humoros videók megosztására szolgáló Coub összeállította a 2019-es év legnépszerűbb videóit. A várt hatás nem maradt el: néhánytól szó szerint percekig kacagtunk, így önöknek sem érdemes lemaradnia róluk!
Vágólapra másolva!

Aki esetleg nem ismerné: a Coub egy rövid videók készítésére és megosztására használható szolgáltatás, ami elérhető a weben, iPhone-on és Androidon is. A mögötte álló startup céget 2012-ben alapította az orosz testvérpár, Anton és Igor Gladkoborodov, és az Inception című Christopher Nolan-film főszereplőjéről, Cobbról nevezték el.

Később a vállalkozás 1 millió dollár kockázatitőke-befektetést is kapott, így tudtak egy irodát nyitni New Yorkban. A Coub még alaposan feltörekvőben van, nem minden országban érkezett meg számára a kirobbanó siker,

de Magyarországon kiemelkedően népszerű (és érdekes módon Japánban is).

A fejlesztők az amerikai iroda segítségével szeretnék megcélozni az Egyesült Államokat, ugyanis szerintük "ha ott népszerűvé válik valami, akkor az utána az egész világon népszerű lesz".

A Coub lényege, hogy már meglévő videókból (amik érkezhetnek akár YouTube-ról is, de sajátot is feltölthetünk) vághatunk ki egy 10 másodperces részletet, tehetünk alá zenét, ezt pedig aztán a program végtelenítve játssza le. Nem kötelező persze vicces videót készíteni, de a recept igazából ehhez adja magát a legjobban.

Ráadásul az egész nagyon könnyű, tényleg másodpercek alatt össze lehet dobni egy coubot, majd megosztani azt.

A fejlesztők célja végső soron az volt, hogy a GIF-eknek állítsanak ellenfelet, és azokhoz hasonlóan könnyen lehessen virálisan terjedő kis tartalmakat készíteni, amiket be is lehet ágyazni. Az alapító Anton Gladkoborodov szerint a Coub több szempontból is jobb, mint a GIF, nem utolsósorban azért, mert van hangja.

A Coub-videók teljes 2019-es toplistája a hivatalos oldalon érhető el, de persze mi is berakunk ide néhányat, a biztonság kedvéért.

Harry Potter nem igazán kap levegőt Hermione láttán:

Valaki Párizsban a Star Wars-féle birodalmi indulót játssza el a rendőröknek:

A népszerű Mr. Robot című sorozat főszereplője láthatóan szereti jól érezni magát:

Pont Luke Skywalker ne szeretne egy kis sütögetést?

A kutyus nagyon szeretne beleszólni a mikrofonba:

Aquaman valójában végig egy mosógép volt?

Még a Bosszúállók Lokiját is le tudják nyűgözni a szép idomok:

Szegény sárkányok nem jártak jól a Trónok harcában: