A Twitteren támadták az epilepsziásokat

Twitter, logó
(FILES) In this file photo taken on September 4, 2019 shows the logo of the US social networking website Twitter, displayed on a smart-phone screen, in Lille, northern France. - Several features on Twitter were down on October 2, 2019, the platform said, with users from Japan to the USA reporting they were unable to log in, use the mobile app or see direct messages."We've been experiencing outages across Twitter and TweetDeck," the social media giant said in a statement, without giving a reason for the disruption. "You might have had trouble Tweeting, getting notifications, or viewing DMs. We're currently working on a fix, and should be back to normal soon." (Photo by Denis Charlet / AFP)
Vágólapra másolva!
Részben ezért is nem engedi többé az animált PNG-k használatát.
Vágólapra másolva!

Az egyesült államokbeli Epilepszia Alapítvány még novemberben figyelemfelhívó hónapot tartott a betegség kapcsán, többek közt arra buzdította az epilepsziásokat, hogy megadott címkék használatával osszák meg a történeteiket. Sajnos ez nem kerülte el az internetezők egy alja táborának a figyelmét, és a hashtagek használatával olyan animált képeket kezdtek el megosztani, amelyek képesek lehettek rohamot kiváltani a betegekből.

Forrás: AFP/Denis Charlet

Az alapítvány a Twitter közreműködésével több feljelentést is tett a támadások miatt a rendőrségen, a közösségi hálózat pedig további fejlesztéseket vezetett be az efféle incidensek veszélyének csökkentése érdekében. Ennek keretében mostantól aki mozgóképet kíván megosztani a Twitteren, az kizárólag videó vagy animált GIF formájában teheti ezt meg, hiszen ezekre vonatkoznak a felhasználók által beállított, automatikusan lejátszási beállítások.

Viszont a kevésbé elterjedt, animált PNG fájlokat mostantól egyáltalán nem hajlandó lejátszani a közösségi hálózat; ezeknek csak az első képkockájuk fog megjelenni, mintha klasszikus képek volnának.

A Twitter később tisztázta, hogy a novemberi támadások során az elkövetők nem használtak animált PNG-ket, azonban most már biztos, hogy nem is fognak élni a lehetőséggel a jövőben.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!