Olcsóbb lehet az Intel első videokártyája

intel celeron pentium core i3 i5 i7 processzor cpu hardver számítógép
Vágólapra másolva!
Most már lehet spekulálni a várható teljesítményéről is.
Vágólapra másolva!

Érdekes év előtt állunk a dedikált videokártyák piacán, hiszen az AMD és az NVIDIA mellett 2020-ban már az Intel is képes lesz elsősorban játékosokat célzó, dedikált videokártyákat kínálni. Viszont a hírek szerint nagy csodára egyelőre nem kell számítani, az Intelnek hosszú évekbe telhet kialakítani egy ha nem is mindegyik, de a legtöbb árkategóriát lefedő kínálatot.

A kép csak illusztráció Forrás: Tookapic / Pexels

Az Eurázsiai Gazdasági Bizottság webhelyén most feltűnt az Intel egyik első dedikált videokártyája, a jelek szerint a DG1 (Dedicated Graphics 1?) névre keresztelt eszköz 96 végrehajtási egységet tartalmaz. Amennyiben a cég szokásához híven ezekben egyenként 8 feldolgozó van,

akkor 768 shader processzor található a grafikus processzorában.

Jelenleg nagyon úgy tűnik, hogy a DG1 lényegében az Intel jövő évi Tiger Lake processzoraiban található integrált videovezérlő dedikált videokártyára átmozgatott változata, természetesen dedikált videomemóriával. A rendelkezésre álló információk alapján a WCCFTech azt spekulálja, hogy a termék olyan 2+ teraflop teljesítménnyel rendelkezhet, így talán valahol a GeForce GTX 1650 és a Radeon RX 570 szintjén lehet.

A feltételezések szerint a videokártyát valamikor a jövő év közepe táján jelentheti be az Intel.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!