[Frissítve] Leállt Budapest egy részén a Telenor

Telenor
Budapest, 2018. január 4. Telenor Magyarország Zrt. üzlete a Károly körút 3/a sz. alatt. A Telenor Magyarország második legnagyobb mobilszolgáltatója. A norvég Telenor Csoport 100%-os tulajdonában álló cég 1994-ben lépett a magyar piacra. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
Gerinchálózati komponensek sérültek egy felújítás során.
Vágólapra másolva!

Frissítés #2 (15:26): teljes mértékben helyreálltak az érintett területen a Telenor szolgáltatásai.

Frissítés #1 (13:45): A Telenor tájékoztatása szerint a hálózati kimaradással érintett terület nagyságrendileg felén már helyreállt a hang- és SMS-szolgáltatás, valamint korlátozott kapacitással az adatkapcsolat is felépült.

[Eredeti hírünk]

Egy, a budapesti Teve utcában zajló épületfelújítás következtében a Telenor hálózatát kiszolgáló gerinchálózati komponensek sérültek, melyek hálózati szolgáltatás-kimaradást okoznak a Telenor mobilhálózatán Budapest északkeleti területének egyes részein.

Forrás: MTI/Faludi Imre

A kimaradásban mind a hang-, SMS- és adatforgalom érintett. A Telenor tud a problémáról, szakembereivel folyamatosan dolgozik a hiba elhárításán. A kieső területek egy részének ellátását a környező állomások segítségével helyettesítik. A probléma elhárításáig az ügyfelek szíves türelmét kéri a mobiltársaság.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!