Magától települ az új Microsoft Edge

laptop notebook windows 10 microsoft edge bing
Vágólapra másolva!
Vagy legalábbis a Windows 10 újabb változatai megkapják.
Vágólapra másolva!

Néhány hete nem titok, hogy a második generációs Microsoft Edge böngésző első stabil verzióját 2020. január 15-én fogja kiadni a Microsoft, a Google Chrome technológiájára épülő megoldás Windows 7/8.1/10, továbbá macOS rendszerekre lesz elérhető a kérdéses naptól. Ezek mellett Linuxra is jön majd, ám a pingvines kiadásából egyelőre nyilvános tesztváltozat sincs.

A kép csak illusztráció Forrás: Microsoft

A vállalat most egyeseket valószínűleg alaposan felbosszantva bejelentette, hogy az említett napon az új böngészőjét automatikusan kiküldi a Windows Update szolgáltatáson keresztül a Windows 10 újabb (April 2018 Update és frissebb) változataira;

önhatalmúan installálja azt a felhasználók számítógépeire.

Ennek köszönhetően már három Microsoft-féle böngésző lesz a gépeken: a kompatibilitási okból megtartott Internet Explorer, a megbukott első generációs Edge, és a második generációs Edge.

Viszont jó hír, hogy aki meg kívánja akadályozni az új Edge telepítését a Windows 10-es számítógépére, az egy hivatalos segédprogrammal letilthatja az installációját, az alkalmazás dokumentációja és letöltési linkje itt található.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!