Javította a Chrome 79 hibáját a Google

Alcatel 3, mobil, okostelefon, teszt
A notch sem hiányzik.
Vágólapra másolva!
Egyes androidos mobilozókkal viszont újból kiszúrhat a cég.
Vágólapra másolva!

A hét elején a Google kénytelen volt váratlanul leállítani az androidos Chrome 79 és az arra épülő WebView legújabb verziójának terjesztését, a beszámolók szerint a frissítések telepítése után egyes androidos alkalmazások nem fértek hozzá a korábban mentett adataikhoz és letöltött állományaikhoz, első indításkori alaphelyzetbe álltak vissza. Aki nem lenne járatos a témában, a WebView az Android beépített böngészőkomponense.

A kép csak illusztráció Forrás: Origo

Némi vizsgálódás után kiderült, hogy az alkalmazások adatai nem törlődtek, csak épp egy bugnak köszönhetően nem látták azokat az appok. A Google illetékesei mostanra javították a hibát, és újraindították a legújabb Chrome és WebView terjesztését, ezek telepítése után minden újból működőképes lesz, az appok újból látják majd a régi adataikat.

Ettől függetlenül egyeseknek bosszúságot okozhat, hogy amennyiben egy érintett alkalmazást újból beállítottak az incidens után, akkor el fogják veszíteni az új adatokat, helyette

megint a régi beállításaikkal fognak dolgozni a programok.

A Google szerint a hibás frissítések a felhasználói tábor olyan 50 százaléka számára váltak elérhetővé a terjesztésük leállításáig, azonban ténylegesen csak a mobilozók 15 százaléka telepítette azokat.

A javított frissítések a következő napokban válnak mindenki számára elérhetővé.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!