280 Hz-es az Asus gamer monitora

asus tuf gaming vg279qm monitor
Asus TUF Gaming VG279QM
Vágólapra másolva!
A felbontása visszafogott, de legalább IPS panelt használ.
Vágólapra másolva!

A Taobao kereskedelmi portálon kiszivárgott az Asus legújabb gamer kijelzője, a 3699 jüanért (olyan 157 ezer forintért) előrendelhető TUF Gaming VG279QM a világ első 280 Hz-es képfrissítési sebességre képes monitora. Ez azt jelenti, hogy a panelje másodpercenként 280 teljes képkockát képes megjeleníteni, bár jó esély van rá, hogy a manőverhez manuálisan aktiválni kell a menüjében a túlhajtási módot.

Asus TUF Gaming VG279QM Forrás: Asus

Az eszement frissítési sebességnek persze ára van: ugyan TN helyett szerencsére IPS panel került a termékbe, azonban a 27 hüvelykes átlója ellenére csak 1920×1080 képpontos. Ez a gyakorlatban nem jelent problémát az olyan vásárlóknak, akik magas felbontás helyett inkább rendkívül gyors képfrissítésre vágynak, hiszen a Full HD mondható az ideális középútnak teljesítmény és a képminőség között.

Asus TUF Gaming VG279QM Forrás: Asus

A 1080p-nél magasabb felbontások már a kifejezetten erős videokártyákat is nagyon megizzasztják a komplexebb grafikájú játékokban: felette meredeken esni kezd képkockasebesség, ami kihasználhatatlanná teszi az efféle monitorok rendkívüli képfrissítési képességeit.

Az Asus TUF Gaming VG279QM további érdekesebb specifikációi:

  • 1ms válaszidő (GtG),
  • 178 fokos betekintési szögek,
  • 400 nit fényerő,
  • az sRGB színtér 99 százalékát lefedő színpaletta,
  • DisplayHDR 400 hitelesítés,
  • NVIDIA G-Synckel való kompatibilitás,
  • DisplayPort 1.2 és 2× HDMI 2.0 bemenetek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!