Ma búcsúzik a Windows Phone áruháza

Joe Belfiore, a Windows Phone részleg vezetője az új Nokia-mobilokkal
Vágólapra másolva!
Ettől még telepíthetőek lesznek appok a régi mobilokra.
Vágólapra másolva!

Nem a Windows 10 Mobile terméktámogatásának megszüntetése az egyetlen decemberi fejlemény a Microsoft becsődölt mobilos álmai kapcsán, a mai napon a vállalat lekapcsolja a Windows Phone 8.1 hivatalos programboltját. Ennek megtörténte után a kérdéses rendszert futtató, régi mobilokat használók nem tudnak majd többé alkalmazásokat letölteni a hivatalos áruházból, az appok fejlesztői pedig nem lesznek képesek frissítéseket eljuttatni rajta keresztül a szoftvereiket használókhoz.

Forrás: Justin Sullivan/Getty Images/AFP

Persze ezek rendkívül elméleti problémák, a Windows Phone rendszert futtató mobilok piaci részesedése emberemlékezet óta kimutathatatlan: az áruház lekapcsolása rendkívül keveseket érint, és abból ítélve, hogy még mindig Windows Phone-os mobilt használnak, jó eséllyel nem is érdekli őket a telefonjaik további szoftverekkel való bővítése.

Ettől függetlenül érdemes tudni, hogy aki appokat kíván telepíteni egy Windows Phone 8.1-es mobilra, az továbbra is megteheti, csak épp harmadik felek által üzemeltetett webhelyekről kell letölteni a .xap kiterjesztésű telepítőiket.

Az Androidhoz hasonlóan a Windows Phone 8.1 is támogatja az appok nem hivatalos boltból való installációját.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!