Változik a Windows Insider program

dell notebook laptop windows 10
Vágólapra másolva!
Általános újítástesztelő olvasztótégellyé válik a fast ring.
Vágólapra másolva!

A héten már beszámoltunk a pletykáról, miszerint a Windows 10 fejlesztési ütemtervének megváltozását kihasználva az operációs rendszer óriásfrissítései a jövőben sokkal jobb állapotban kerülhetnek majd a végfelhasználókhoz. A hírben szereplő információkat nem kommentálta még a Microsoft, azonban a cég bejelentett egy a Windows Insider nyilvános bétatesztelői programot érintő, jelentős változtatást.

Forrás: Adam Sondel / Pexels

Aki nem lenne járatos a témában: a Windows 10 előzeteseinek nyilvános tesztelésére kitalált Windows Insider programba belépők három kiadási csatorna közül választhatnak kedvükre.

  • A fast ring csatorna eddig mindig az épp fejlesztés alatt álló Windows legújabb nyilvános tesztverzióját tartalmazta. Ez volt a legfrissebb kiadás a következő Windows 10-ből, cserébe pedig a legbugosabb is.
  • A slow ring csatornát választók a következő Windows 10 óriásfrissítést tesztelhetik, ám ők specifikusan csak olyan buildeket kapnak, amelyek kifejezetten stabilnak, a hétköznapok során jól használhatónak bizonyulnak.
  • A harmadik kiadási csatorna a release preview: ebbe a Windows 10 közvetlenül kiadás előtt álló, kisebb és nagyobb frissítései futnak be.

Ugyan a jövőben továbbra is marad ez a három kiadási csatorna, azonban a Microsoft szerint a fast ringben lévők mostantól nem specifikusan a Windows 10 következő óriásfrissítését fogják tesztelni, hanem bármilyen olyan újdonságot megkaphatnak, amelyek vagy bekerülnek a következő Windows 10-be, vagy nem.

Amennyiben egy újdonság feltűnik a fast ringben lévő insidereknél, az nem jelenti azt, hogy a kérdéses változtatás elérhető lesz a Windows 10 következő verziójában.

Egyébként több esetben volt már példa arra, hogy kiment a fast ringesekhez egy újítás, azonban végül mégsem került be a következő Windows 10-be, de mostantól specifikusan egy erősen kísérletezős tereppé válik a legnaprakészebb kiadási csatorna.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!