Hivatalos az Xbox Series X játékkonzol

microsoft xbox series x project scarlett játékkonzol videojáték
Xbox Series X
Vágólapra másolva!
Asztali PC-re hasonlít az eddig Scarlettként ismert gép.
Vágólapra másolva!

Váratlan durranással állt elő a The Game Awards díjátadón az Xbox üzletág vezetője, leleplezte a Microsoft eddig Project Scarlettként ismert, következő generációs konzoljának végleges nevét és kinézetét. Mindkettő meglepetést okozott, elsőként is az Xbox Series X név nem túlságosan kreatív és eredeti, ráadásul zavart okozhat egyes vásárlók körében, hiszen a cég jelenleg kapható csúcskonzolja az Xbox One X névre hallgat.

A termék megjelenése sem aratott osztatlan sikert, első pillantásra legfeljebb az elején virító logóból sejthető, hogy egy játékkonzolról van szó. Az internet népe szerint leginkább egy asztali PC-re hasonlít, de nekünk elsőre az előző generációs Mac Pro és egy mélynyomó ugrott be róla.

Az Xbox Series X-et álló helyzetű használatra szánja a Microsoft, azonban megerősítette, hogy az oldalára fektetve is működtethető.

Sejthetően az új konzol mellé új gamepad is dukál. A játékvezérlő az avatatlan szemek számára úgy néz ki, mint a jelenleg kapható Xbox One gamepad, ám valójában egy picit kisebb annál, és a formáján is reszeltek a formatervezők, hogy a jelenleginél több gamer számára legyen kényelmes a fogása. Emellett a Microsoft egy bizonyos rivális termék után szabadon tartalommegosztó gombot tett az új gamepad elejére a screenshotok és videók gyorsabb közzététele érdekében, a D-PAD részét pedig kör formájúra cserélte, mint az Xbox Elite gamepaden.

Végül Phil Spencer elárulta, hogy a Microsoft összes saját stúdiója dolgozik a következő generációs konzolra szánt játékokon, és bejelentette az első Xbox Series X-es címet a

Senua's Saga: Hellblade 2 képében.

Ez sejthetően a Ninja Theory nagy sikert aratott, mentális problémákkal foglalkozó Hellblade: Senua's Sacrifice-ának folytatása. A Microsoft egy kukkot sem volt hajlandó mondani arról, hogy a játék elérhető lesz-e PC és Xbox One platformokra, azonban az „exkluzív" kifejezéssel való dobálózás teljes hiányában jó esély van a további platformok támogatására.

Az Xbox Series X a jövő év végén kerül majd piacra. Az ára nem ismert, Spencer egy szót sem ejtett erról, hogy érkezne belőle a pletykált, olcsóbb változat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!