Hivatalos: készül a következő BioShock

bioshock infinite videojáték
BioShock Infinite
Vágólapra másolva!
Sajnos még évekre vagyunk a játék megjelenésétől.
Vágólapra másolva!

Nemrég nagy karriert futott be a médiában a 2K játékkiadó egyik álláshirdetése, amely alapján megkezdődhetett az érdemi munka a BioShock-játékszéria negyedik részén, a projektet a vállalat egy újonnan alapított stúdiója viszi. Most már hivatalos mindez: a 2K bejelentette a Cloud Chamber nevű fejlesztőcégének létezését, továbbá hogy az valóban a következő BioShockon dolgozik. A fejlesztőnek San Francisco mellett Montréalban is van irodája.

BioShock Infinite Forrás: Irrational Games / 2K

A Cloud Chamber vezetésével a kiadó Kelley Gilmore-t bízta meg, a veterán fejlesztő az XCOM és a Civilization játékokért felelős Fireaxis-nél dolgozott, ami szintén a 2K tulajdonában áll. Szintén fantasztikus hír, hogy az új cégnél számos olyan fejlesztő dolgozik, akik korábban nagy szerepet játszottak a BioShock játékok életre hívásában.

– írta Gilmore a fejlesztőcég bejelentésében.

Az egyetlen rossz hír, hogy a 2K szerint az új fejlesztőcég a következő években készíti majd el a következő BioShockot, így könnyen elképzelhető, hogy a rajongók a következő másfél-két évben nem is nagyon hallanak majd a projekt felől.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!