Töltőcsatlakozó nélküli iPhone-t hozhat 2021-ben az Apple

Vágólapra másolva!
Egy neves elemző szerint teljesen vezeték nélküli élményre törekszik az Apple.
Vágólapra másolva!

A neves Ming-Chi Kuo a múltban nagyon sok pontos jóslatot adott már az Apple ügyeiről. Most ő is azt állítja, hogy az Apple évente kétszer hoz majd új iPhone-okat. Emellett pedig azt is mondja, hogy az iPhone-okról lekerül a töltőcsatlakozó.

Erre 2021-ben számíthatunk, és állítólag azért száműzné az utolsó fizikai csatlakozót is az Apple, hogy teljesen vezeték nélküli élményt garantáljon. A Lightning portot állítólag csak az abszolút csúcsmodellről vennék le elsőre.

Forrás: Expert Reviews

Régóta pletykálják, hogy az Apple végül USB-C-re cseréli a Lightning portot, de az iPhone-oknál ezt még nem lépte meg. A jelek szerint nem is lesz rá lehetőség, mert inkább teljesen száműznék ezt a csatlakozót is.

Kuo 2020-ra összesen 5 új iPhone-t vár: egy 6,7 hüvelykes csúcskategóriás, két 6,1 hüvelykes és egy 5,4 hüvelykes, belépőszintű modellt. Ezeket egy iPhone SE előzheti meg 2020 elején, 4,7 hüvelykes kijelzővel.

A szakértők közül többen felháborodtak már az ötleten is, ugyanis az egy dolog, hogy töltőport nélkül nem lehet vezetékes fülhallgatót használni, de így töltés közben magát a mobilt sem nagyon lehetne. A vezeték nélküli töltő ráadásul utazáshoz is kényelmetlen, nem mellesleg mindenképp lassabb, mint a vezetékes.