Távozott az Apple legendás dizájnere! Felismeri az alkotásait? KVÍZ!

Vágólapra másolva!
Jony Ive, az Apple legendás dizájnere, Steve Jobs jobbkeze most már hivatalosan is elhagyta az óriáscéget, és egy saját tervezőstúdió üzemeltetésébe kezdett. Kvízünkben az ő munkásságát idézzük fel!
Vágólapra másolva!

A brit születésű Jony Ive 1992 szeptemberében csatlakozott az Apple kötelékéhez. Newcastle-ben az egyetemen tanult ipari tervezést, majd egy feltörekvő kisvállalkozásnál dolgozott, mielőtt kikötött a kaliforniai cégnél. Hitvallása mindig is az egyszerűség és a használhatóság volt: mint arról többször is beszélt,

szerinte a formának a funkciót kell követnie, és a kevesebb néha több.

Ebben nagyon megértették egymást Steve Jobsszal, akit 1985-ben küldött el az Apple-től az igazgatótanács, és pár évvel azután tért vissza, hogy Ive-ot felvették a céghez. Miután Jobs visszavette a vezérigazgatói pozíciót, azonnal a szárnyai alá vette a fiatal tervezőt, és közösen kezdtek dolgozni azon, hogy kirángassák az Apple-t a vészhelyzetből, és újra a világ egyik legmenőbb technológiai vállalatává tegyék.

1997-ben kinevezték az ipari formatervezésért felelős alelnöknek, onnantól kezdve pedig az ő irányelvei szerint készültek az Apple legendás, sokszor teljes iparágakat átformáló, forradalmasító eszközei.

Innentől kezdve pedig már csak az a kérdés, hogy ön ismeri-e ezeket. Az alábbi 10+1 kérdéses kvízünkből ez ki fog derülni!