Hatéves processzorral újított az Intel

intel processzor cpu celeron pentium core i3 core i5 core i7
Hetedik generációs (Kaby Lake) Intel Core processzor
Vágólapra másolva!
Valószínűleg a gyártási problémái állnak a régi Pentium feltámasztása mögött.
Vágólapra másolva!

A most már egy éve súlyos termelési problémákkal küzdő Intel bizarr lépésre szánta el magát, a Tom's Hardware beszámolója alapján váratlanul feltámasztotta a 2015-ben nyugdíjba küldött, asztali számítógépekbe szánt Pentium G3420 processzorát.

A kép csak illusztráció Forrás: Intel

A cég nem indokolta meg a hatéves termék második eljövetelét, azonban jó eséllyel arról van szó, hogy egyes ipari PC-kben még megfelelhet a célra, az újbóli piacra dobásával csökkentheti a 14 nanométeres, modern központi egységei iránti túlkeresletet.

A 2013 végén piacra került, majd két évvel később nyugdíjazott Pentium G3420 a vállalat Haswell termékcsaládjának tagja: 22 nm-es gyártástechnológiával készül, LGA1150 tokozású, a processzorrésze kétmagos és 3,2 GHz-es, az integrált videovezérlője pedig Intel HD Graphics. A központi egység csak a DDR3 memóriával kompatibilis, a DDR4 támogatása a 2015-ös Intel Skylake termékcsaládban mutatkozott be.

Az Intel gyártópartnerei 2020. május 26-ig rendelhetnek újból a régi Pentiumból, a cég legkésőbb jövő december elejéig juttatja célba a szállítmányokat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!