A legtöbb jövő évi csúcsmobil 5G-s lesz

qualcomm snapdragon 865
Qualcomm Snapdragon 865
Vágólapra másolva!
8K felbontású videók rögzítésére is képes a Snapdragon 865.
Vágólapra másolva!

Tovább dolgozik a vezető pozíciójának megtartásán a Qualcomm, a cég bemutatta a legfontosabb, jövő évi termékeit. A legnagyobb durranást a 2020-as csúcsmobilokat hajtó Snapdragon 865 rendszerlapka jelenti, amely a jelenlegi Snapdragon 855-höz képest 25 százalékkal nagyobb processzorteljesítményt kínál, továbbá 20 százalékkal gyorsabb videovezérlőt rejt.

Qualcomm Snapdragon 865 Forrás: Qualcomm

Ami ennél is érdekesebb, hogy a rendszerlapka mellé a mobilgyártóknak kötelezően az X55 jelzésű modemet kell beépíteniük, amely mmWave és 6 GHz alatti frekvenciákon is támogatja az 5G-hálózatokat. Mindez azt jelenti, hogy az összes Snapdragon 865-ös csúcsmobil kompatibilis lesz a jelenleg bevezetés alatt álló, leggyrsabb mobilhálózatokkal.

Szintén egyedülálló, hogy a rendszerlapka 30 képkocka / másodperces sebesség mellett képes 8K felbontású (7680×4320 pixeles) videókat lejátszani és rögzíteni, bár ez sejthetően inkább csak mókusvakítás, mintsem tényleges előny.

Még 960 képkocka / másodperces, 720p felbontású lassított felvételek készítésének a lehetősége is potenciálisan érdekesebb és hasznosabb lehet ennél.

Megint csak inkább érdekesség, de a rendszerlapka az elsőként támogatja a Dolby Vision szabványú videorögzítést, amelynek köszönhetően elvileg különösen élethűek lehetnek a felvett videók színei. A kameraszenzorokat 200 MP felbontásig támogatja az új Snapdragon.

Végül érdekes, hogy a jövő évi csúcsmobilokat hajtó Snapdragon 865 lesz az első olyan rendszerlapka, amely lehetővé teszi a grafikus meghajtóprogram Play Áruházon keresztüli frissítését, ez potenciálisan jó hír lehet a mobiljátékosok számára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!