A felső kategóriába is elhozza az 5G-t a Qualcomm

qualcomm snapdragon 765
Qualcomm Snapdragon 765
Vágólapra másolva!
Gamer változat is készült a Snapdragon 765-ből.
Vágólapra másolva!

A csúcskategóriás mobilokba szánt Snapdragon 865 mellett a Qualcomm bejelentette a felső kategóriás mobilokat célzó Snapdragon 765 és Snapdragon 765G lapkakészleteit is. Az újdonságok a jövő év első negyedévében tűnnek majd fel a fogyasztói piacon, a Snapdragon 730 és Snapdragon 730G közvetlen utódairól van szó.

Qualcomm Snapdragon 765 Forrás: Qualcomm

A termékek legnagyobb érdekessége, hogy a cég csúcs rendszerlapkájához hasonlóan ezek is rendelkeznek beépített 5G modemmel, az X52 típusszámú áramkör ráadásul az mmWave és 6 GHz alatti frekvenciákat is támogatja, azaz

teljes értékű megoldásról van szó.

A rendszerlapkák a processzorteljesítmény tekintetében csak minimális előrelépésnek mondhatóak, de a grafikus alrendszer terén már komoly az előnyük: a Snapdragon 730-hoz képest a Snapdragon 765 20%-kal gyorsabb, míg a gamer mobilokba szánt Snapdragon 765G már 38 százalék pluszt tud felmutatni.

Az újdonságok közös tulajdonságai: 7 nm-es gyártátechnológia, akár 192 MP-es kamerák kezelése, 4K felbontású videórögzítés, nyolcmagos processzor, 2133 MHz-es LPDDR4X rendszermemória támogatása.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!