Bosszantó gondot orvosolhat a következő Android

zenehallgatás listening to music
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
A Bluetooth füleseket használók élete válhat könnyebbé.
Vágólapra másolva!

Időnként az operációs rendszerek kisebb problémái tudnak a leginkább bosszantóak lenni, az Android egyik ilyen sajátosságát a Bluetooth fülhallgatót vagy fejhallgatót használók ismerhetik. Könnyen előfordulhat olyan helyzet, hogy valaki lefekvéskor nekiáll a mobiljára lementett zenét hallgatni, és a teljesen zavartalan relaxáció érdekében úgy dönt, hogy repülős módba rakja a telefonját, azaz kikapcsolja az összes modemét.

A kép csak illusztráció Forrás: Marcelo Chagas / Pexels

A probléma az, hogy ilyenkor a Bluetooth is automatikusan lekapcsolásra kerül, emiatt pedig megszakad a zenelejátszás a fülesben, amíg a felhasználó manuálisan vissza nem kapcsolja a Bluetooth-ot, és újra nem párosítja a hangeszközt.

Egy az Android kódbázisába való beforgatásra javasolt patch véget vetne a bosszantó viselkedésnek: a repülős mód aktiválásakor a rendszer nem kapcsolná ki a Bluetooth-vezérlőt, amennyiben olyan kütyü van hozzápárosítva a készülékhez, amely a Bluetooth általános hangátviteli, vagy a nagyothallóknak szánt hangátviteli profilját használja.

Egyelőre nem garantált a patch Androidba való bekerülése, de nem lepődnénk meg rajta, ha az illetékesek nem kifogásolnák a fejlesztési javaslatot.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!