Nagy újítással jött a Firefox 71

mozilla firefox 71 böngésző
Mozilla Firefox 71
Vágólapra másolva!
Natív kép a képben videolejátszási lehetőséget kapott.
Vágólapra másolva!

A terveknek megfelelően elérhetővé vált a számítógépes Mozilla Firefox 71, a böngésző idei utolsó főverziója két fontos és hasznos újdonságot is hozott. A minden platformon elérhető újítás, hogy a beépített jelszókezelője hatékonyabban ki tudja tölteni a belépési mezőket, így kisebb eséllyel kerülnek olyan helyzetbe a felhasználók, hogy hiába mentették a nevet és a jelszót, a domaincímekkel kapcsolatos variálás miatt a bejelentkezési kísérletkor újból manuálisan be kell írniuk az adatokat.

Mozilla Firefox 71 Forrás: Origo

A kettes számú újítás jelenleg csak Windowson érhető el: a Firefox natív kép a képben videolejátszási funkciót kapott, azaz képessé vált egy lebegő felületre kipattintani a valamelyik fülben éppen lejátszott videót.

Ebben a módban úgy tudják követni a videókat a felhasználók, hogy közben zavartalanul más füleket böngészhetnek.

A kép a képben funkció használatához csak el kell indítani a kívánt videót, a felülete felé kell vinni az egérmutatót, a mozgókép jobb szélén magától meg kell jelennie a kék aktiválógombnak. A lebegő videolejátszó felület átméretezhető, továbbá áthúzható a képernyő bármelyik részére.

A Firefox 71 további érdekesebb változtatásai:

  • értesítés jelenik meg a kriptobányász szkriptek blokkolásakor;
  • natívan lejátszható vált minden platformon az MP3 formátum;
  • megújult az about:config speciális beállítólap kinézete;
  • a vállalatok gyárilag teljes képernyős (kioszk) módban is elindíthatják a böngészőt.

Windows és macOS rendszereken a Firefox magától frissül majd a legújabb verzióra, míg a linuxosok a disztribúciójuk szoftverfrissítőjén keresztül tudják beszerezni az aktuális kiadását. A Firefox telepítőkészletének letöltésére a hivatalos webhelyen és az ORIGO Szoftverbázison nyílik lehetőség.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!