Végveszélyben a nyomtatott GameStar

gamestar
Vágólapra másolva!
Az olvasók segítségét kérik a magazin megmentéséhez.
Vágólapra másolva!

Vízválasztó hónap lehet az idei december a hazai nyomtatott gamer magazinok történetében. Mint a PC Guru főszerkesztője úgy másfél hete bejelentette, az 1992 óta kisebb-nagyobb megszakításokkal létező kiadvány utolsó lapszáma december 5-én fog elérhetővé válni az újságárusoknál, az új évtizedbe már tisztán interneten létező publikációként lép.

Forrás: GameStar

Ezzel úgy tűnt, hogy a GameStar marad Magyarország utolsó nyomtatott gamer magazinja, azonban vasárnap derült égből villámcsapásként érte az olvasókat a hír, miszerint egyáltalán nem biztosított az 1999-ben indult kiadvány jövője, legrosszabb esetben a decemberi lehet az utolsó száma. Valójában már biztos, hogy a megszokott formában nem lesz 2020. januári GameStar, helyette a PC World magazin 16 oldalas mellékleteként fog megjelenni.

Viszont még nincs minden veszve.

Amennyiben 2019. december 31-ig sikerül 2500 előfizetőt a nyomtatott GameStar megmentése mellé állítani, akkor további 12 hónapra biztosított lesz az elkészítéséhez szükséges anyagi forrás. Éves előfizetésről van szó, a kiadvány megmentésében érdekeltek itt csaphatnak le a 19 980 forintos csomagra. Ha nem sikerül elérni az ambiciózus gólt, attól a GameStar online kiadása még nem kerül veszélybe.

Ki gondolta volna csak két hete, hogy PC Guru és a GameStar egyszerre lehetetlenül el, és 2020-szal megszűnhet Magyarországon a nyomtatott gamer sajtó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!