Tippek a karácsonyfa alá: remek kiegészítők a mobilok mellé

karácsony, ajándék, kiegészítő, mobil
Vágólapra másolva!
Ha nem tudja, mit vegyen szeretteinek, sorozatunkban adunk pár ötletet, elsősorban a techvilágból persze. Először a mobilokhoz (is) használható kiegészítőket vesszük sorra.
Vágólapra másolva!

Sokan, sokszor jósolták már meg, hogy a telefonok iránti kereslet visszaesik, mondván telített a piac. Tévedés volt, sőt az elmúlt években a mobilok farvizén számos más termékcsalád szökkent szárba, hiszen felbukkantak azok a kiegészítő eszközök, amelyeket fejlesztőik, gyártóik kifejezetten az okostelefonok mellé szántak.

Ezek között persze döbbenetes mennyiségű használhatatlan, gagyi ipari hulladék található, de azért akad jó pár kifejezetten hasznos, egyértelműen hozzáadott értéket adó modell is.

Mi most ez utóbbi csoportból válogattunk össze öt olyan darabot, amelyeket jó szívvel tudunk ajánlani, ha valaki magát vagy szeretteit óhajtja meglepni egy ilyen masinával!

Fejhallgató

Egy jó fejhallgatóval egyszerűen nem lehet hibázni! Jól jöhetnek videózás, filmezés, játék vagy persze zenehallgatás során is. Ha valaki telefon mellett vetne be egy ilyen készüléket, akkor Bluetooth kompatibilis darabot jó választani, mert az vezeték nélkül tud csatlakozni a mobilhoz.

Sony WH-CH510 fejhallgató Forrás: Origo

És persze kiemelt fontosságú, hogy rendelkezzen beépített mikrofonnal, hiszen így hívások lebonyolítására is alkalmas. Emellett érdemes odafigyelni, hogy a puha fülpárnák borítása ne a leggagyibb műanyag legyen, mert attól hamar bepállik a fül, ami kényelmetlenséget okozhat. Az akkumulátor kapacitása szintén fontos szempont, hiszen olyan termékért nem érdemes pénzt adni, amely csak néhány órán át bírja a strapát, a minimum ebben a ligában a 18-20 órás üzemidő. Általános tapasztalatunk az, hogy a márkás darabok az esetek túlnyomó többségében jól is szólnak, szóval e termékcsoportnál megéri áldozni a névre is.

Az Origo Techbázis tippje: Sony WH-CH510

Okosóra

Az okostelefonok kiegészítőjének szánt viselhető eszközök iránt a kereslet igencsak megugrott az elmúlt néhány évben. Ez persze nem meglepő, hiszen rengeteg kifejezetten hasznos készülék bukkant fel a közelmúltban. Ilyenek például az okosórák, amelyek között remek és hasznos darabok találhatóak. Az nem árt, ha egy ilyen eszköz strapabíró, azaz ellenáll a nedvességnek, hiszen ha megázik, és attól tönkremegy, az több, mint bosszantó.

Galaxy Watch Active2 eSIM okosóra. Forrás: Origo

Emellett érdemes olyat megvásárolni, amely az üzenetek, emailek és naptár megjelenítése mellett rendelkezik különféle szenzorokkal, amelyek a különféle adatokat (pulzus, lépésszám, stb.) mérik, és ennek köszönhetően az órát a sporttevékenységek monitorozására is alkalmassá teszik. A dizájn ebben a termékcsaládban is kiemelkedő fontossággal bír, és a külső megtervezésére ennek tudatában komolyan odafigyelnek a gyártók. Ez pedig azt jelenti, hogy jó eséllyel mindenki talál olyan okosórát, amely megfelel az ízlésének.

Az Origo Techbázis tippje: Galaxy Watch Active 2

Miniprojektor

Ha egy projektorra gondolunk, általában egy nagy böhöm, a plafonra applikált masina ugrik be, pedig már vannak kifejezetten kicsi, hordozható eszközök. Ezek, a nagyobb zsebben, vagy kisebb táskában elférő masinák kiválóan alkalmasak arra, hogy a mobilunk képét is a falra vagy jobb esetben vászonra vetítsük. Ez nagyon hasznos lehet akkor, ha valakinek nincs tévéje, de azért szeretne néha nagy méretben videózni, játszani, és így akár az ágyba is magunkkal vihetjük az otthoni mozit. Emellett egy ilyen eszköz jó szolgálatot tehet prezentáció vagy nyaralás során is, hiszen így nem kell magunkkal vinni egy tévét, mégis élvezhetjük a nagy kép áldásait.

ViewSonic M1+ mobilprojektor. Forrás: Origo

Az ilyen kis méretű projektorokból szinte mindig hiányzik a vezeték nélküli adatátviteli mód támogatása, de ez egy külön megvásárolható Wireless Display Adapter, vagy Google Chromecast segítségével viszonylag olcsón megoldható. Ezt követően pedig már a kábelekkel, átalakítókkal sem kell vacakolnunk többé! Az ilyen miniprojektorok Achilles-sarka a fényerő, így érdemes egy olyan modellt választani, ahol ez az érték viszonylag magas, azaz nagyobb, mint 200 ANSI lumen. Amikor kiválasztottuk az általunk ajánlott terméket, akkor is ez volt az egyik döntő érv, hiszen a ViewSonic M1+ esetében ez az érték 300 ANSI lumen

Az Origo Techbázis tippje: ViewSonic M1+

Mobil hangszórók

Ez az egyik legnépszerűbb olyan termékkategória jelenleg, aminek sikerében a mobilok kulcsszerepet játszanak. A hordozható, Bluetooth támogatású hangsugárzók ugyanis konkrétan szimbiózisban élnek a telefonokkal, és úgy veszik őket, mintha fizetnének érte. Korábban általánosan jellemző volt az ilyen jellegű modellekre a kis hangerő és a satnya hangminőség, azonban ma már vannak igen hangos, életteli teli, organikus és dinamikus megszólalást produkáló masinák is. Ilyen egyébként az általunk is ajánlott modell, amelybe ennek érdekében passzív mélysugárzókat is építettek.

LG PK7 mobil hangrendszer. A szilveszteri bulit már ezzel is megoldhatjuk. Forrás: Origo

Szóval, ha fontosak a szép, telt basszusok, akkor olyan készüléket kell venni, amiből ez sem hiányzik! Ami viszont minden esetben kiemelt jelentőséggel bír, az a strapabíró kialakítás. Azaz lényeges, hogy a kinézett masina ne menjen tönkre egy kis esőtől, és az sem árt, ha valamilyen szinten tolerálja az ütéseket, mert ezekkel bizony azért elő-előfordul, hogy a táskában rázkódnak, vagy lepottyantják őket véletlenül. Már vannak olyan mobil hangszórók is, amelyeket elláttak színes LED-ekkel, és a jobb darabok arra is képesek, hogy a zene ütemére villogjanak, ami minden bulit képes feldobni!

Az Origo Techbázis tippje: LG PK7

Energia mindenhol

Az egyik legfontosabb mobilos kiegészítő, ami nélkül nem indulunk el ma már lassan sehova, az egy külső akkumulátor. Ezzel ugyanis extra energiát vihetünk magunkkal, és normális esetben akár többször is feltölthetjük maximumra a totálisan kiürült termékünket. A választék az ilyen jellegű eszközökből óriási, vannak kicsi és nagy, masszív és slank modellek egyaránt, így mindenki választhat olyat, amely passzol az elvárásaihoz, ízléséhez vagy pénztárcájához.

Varta Slim Power Bank 6000 mobil akkumulátor. Forrás: Origo

Érdemes nagy, jó nevű cégtől vásárolni, ők biztos, hogy normális komponensekből állítják össze a mobil akkumulátort, és ez szó szerint életet menthet.

Az Origo Techbázis tippje: Varta Slim Power Bank 6000

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!