Szinte bármely asztali PC ellátható lesz USB 3.2 porttal

gigabyte gc-usb 3.2 gen 2x2 bővítőkártya
Gigabyte GC-USB 3.2 Gen 2x2
Vágólapra másolva!
Bemutatta a világ első efféle bővítőkártyáját a Gigabyte.
Vágólapra másolva!

Az asztali számítógépek egyik legnagyobb előnyét a bővíthetőség jelenti, általában könnyedén lecserélhető bennük erősebbre a processzor vagy a videokártya, bővíthető a memóriájuk és a háttértáruk. Ami ennél is érdekesebb, hogy új funkciókkal is felruházhatóak, a Gigabyte jóvoltából hamarosan szinte bármely asztali PC ellátható lesz a jelenlegi leggyorsabb USB kapuval.

Gigabyte GC-USB 3.2 Gen 2x2 Forrás: Gigabyte

A Gigabyte GC-USB 3.2 Gen 2x2 névre keresztelt eszköz egy PCI Express 3.0 x4 csatolófelületet használó bővítőkártya, a lelkét a legújabb USB 3.2 Gen 2x2 szabványt biztosító ASMedia ASM3242 vezérlőlapka adja.

A termék bármely alaplapba betehető, amelyen található egy szabad PCIE x4 / x8 / x16 bővítőhely, de az érdeklődőknek persze meg kell győződniük a megvásárlása előtt arról, hogy képesek lesznek installálni.

A kisebb és olcsóbb alaplapok esetén előfordulhat, hogy a dedikált videokártya elviszi az egyetlen PCI Express x16 sínt, a többi bővítőhely viszont csak PCI Express x1-es.

A Gigabyte kártyájának a hátlapján technikai okból csak egyetlen USB-C kapu található, a rádugott eszköz és a számítógép között 20 Gbps, azaz 2500 MB/s a maximum adatátviteli sebesség.

A bővítőkártya azoknak jöhet jól, akik rendszeresen rengeteg adatot mozgatnak a külső SSD-jük és a számítógépük között.

Egyelőre nem világos, hogy mikortól lesz széles körben kapható a bővítőkártya, továbbá mennyit kér majd érte a Gigabyte.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!