A PS5 és az Xbox Scarlett is profitál az NVIDIA döntéséből

Vágólapra másolva!
Az AMD GPU-k felé nyit az NVIDIA a G-Sync megoldásával, így az új konzolok támogatása is megoldott lesz.
Vágólapra másolva!

A gamerek számára egyre fontosabb funkció a VRR, a változó képfrissítés, főleg olyankor, amikor már akár 320 Hz-es monitorok is léteznek. Az NVIDIA és az AMD egyaránt kínál saját megoldást a VRR mezőnyében, de az NVIDIA eddig sajnos a saját videokártyáihoz kötötte a G-Syncet.

Forrás: NVIDIA

Az AMD GPU-k egyszerűen nem támogatták a G-Sync-képes monitorokat. Az NVIDIA később nyitott, és elkezdte a saját GPU-inál támogatni a rivális FreeSync-et, most pedig az NVIDIA nyit a G-Sync terén, és támogatja majd a jövőbeli megjelenítőknél az AMD GPU-kat.

A TFT Central szerint az NVIDIA ezt meg is erősítette, a legjobb pedig az, hogy mivel a PlayStation 5-be és az Xbox Scarlettbe AMD technológiás GPU kerül, azért a jövőbeli G-Sync-képes kijelzők tudását is a leendő új konzolok is kamatoztathatják. Mivel a konzoloknál gondok akadhatnak a magas frame-rátákkal, ezért ez különösen jó hír azoknak, akik sima és reszponzív játékmenetet szeretnének. Ehhez azonban sajnos mindenképp új monitor kell majd, a régiekre nem lesz érvényes a támogatás.