Fizet a kérdőívek kitöltéséért a Facebook

facebook viewpoints
Facebook Viewpoints
Vágólapra másolva!
Ezúttal nem megfigyelésen át próbál információkhoz jutni.
Vágólapra másolva!

Szokatlan alkalmazást indított útjára elsőként az Egyesült Államokban a Facebook, a Viewpoints mobilappot telepítők kérdőívek kitöltésével pontokat gyűjthetnek, ezer pontonként pedig 5 dollár hálapénz üti a markukat. Az összeget a vállalat a PayPalen keresztül juttatja el felhasználók számára.

Facebook Viewpoints Forrás: Facebook

A Viewpoints merőben rendhagyó kezdeményezés a Facebook részéről, hiszen a modern techcégekhez hasonlóan Mark Zuckerberg vállalata sem szokta semmiről kikérni a felhasználók véleményét, helyette inkább a viselkedésük puszta megfigyelésével próbálja kitalálni a gondolataikat.

Olyanok a techcégek, mint az állatokat a természetes élőhelyükön tanulmányozó tudósok, ami kínos és nyugtalanító.

A lényegre rátérve a Viewpoints alkalmazásban nem csak a Facebook saját kérdőívei lesznek kitölthetőek, hanem más vállalkozások is futtathatnak benne felméréseket. A reklámszöveg szerint a kérdőívek kitöltésével a felhasználók segíthetnek a techipar jövőjének formálásában, az appok és a webszolgáltatások fejlesztésében.

Egyelőre nem világos, hogy mekkora erőfeszítés lesz összeszedni ezer pontot az alkalmazásban, az illusztrációs képernyőképen látható egy 15 percesnek mondott, 83 kérdéses felmérés ezer pontért. Valószínűleg változó lesz, hogy mennyi erőfeszítést kell majd tenniük a résztvevőknek a zsebpénzük megkereséséhez.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!