Nem külső SSD a Sony cartridge kiegészítője

sony toio
Toio
Vágólapra másolva!
Egy gyerekjátékhoz készült játékkártyáról van szó.
Vágólapra másolva!

Pár nappal ezelőtt napvilágra került egy szabadalmi kérvény a Sony háza tájáról, amely első pillantásra egy játékkártyának tűnő eszközt ír le. Ez némi zavart keltett, hiszen a cég biztosan nem dolgozik újabb kézikonzolon, a PlayStation 5-re kiadott játékok pedig Blu-ray optikai korongon jelennek majd meg. Némi gondolkodás után másokkal együtt azt spekuláltuk, hogy a periféria egy külső SSD lehet a PlayStation 5-höz, amiben több okból is van ráció.

Toio Forrás: Toio

Most kiderült, hogy nem jött be a tipp: a rejtélyes termék tényleg egy játékkártya, méghozzá a kizárólag Japánban kapható Toio gyerekjáték végleges változatához. A Toio a Sony egyik belsős csapatának a projektje, részben közösségi finanszírozással valósult meg, a reklámanyagaiban pedig semmi sem utal a vállalattal való kapcsolatára.

A létrehozását anyagilag segítettek már régebben kaptak egy prototípust a termékből, az is cartridge-et használ, de még más kialakításút. A fenti videó elején látható, ahogy a kisfiú beteszi a játékkártyát a vezérlőegységbe.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!