Számítógépeken is tesztelhető az Android 10

google android bliss os 12
Bliss OS 12 alfa
Vágólapra másolva!
Egyelőre korai alfa stádiumban van a legújabb Bliss OS.
Vágólapra másolva!

A héten az Android-x86 projekt hozzájárulói elkészültek az Android 9 Pie számítógépes használatra szánt változatával, és elkezdtek dolgozni az Android 10-re épülő, következő generációs szoftverükön. Mint kiderült, ezzel nincsenek egyedül, a Bliss OS fejlesztői is ugyanebben a cipőben járnak.

Bliss OS 12 alfa Forrás: Team Bliss

A Bliss OS egy Android-disztribúció, azaz a készítői az Android nyílt forráskódú verzióját alaposan testre szabva egy ízlésüknek és céljaiknak megfelelő, saját verziót hoznak létre az operációs rendszerből.

A már Android 10-re épülő Bliss OS 12 egyelőre korai alfa változatban van, számos ismert hibával együtt érkezik, így jelen pillanatban csak az Androidhoz különösen értőknek érdemes próbát tenniük vele. A kiadási megjegyzései, továbbá a letöltéséhez szükséges információk itt találhatóak.

Az elvárhatónak megfelelően a számítógépes használatra szánt Bliss OS 12 megörökölte az elődje egeres és billentyűzetes használatra is megfelelő, nagyobb méretű kijelzőkre szabott felületét. Kényelmi okból előtelepítve megtalálhatóak benne a Google zárt forrású alkalmazásai, így többek közt a Play Áruházat sem kell manuálisan felvarázsolniuk rá a tesztelőknek.

Sajnos a készítői nem adtak érdemi tájékoztatást arról, hogy milyen hardverek esetében lehet számítani a Bliss OS 12 korrekt működésére, bár a számítógépekre szánt Androidoknál ez mindig lutri.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!