Gamer tabletekbe szánt kijelzőt készített a TCL

tcl 240hz tablet táblagép kijelző
Tabletekbe készített 240 Hz-es kijelzőt a TCL
Vágólapra másolva!
Ez az első 240 Hz-es képfrissítésre képes megoldás.
Vágólapra másolva!

A prémium kategóriás gamer monitorok és laptopok már jó ideje kaphatóak 240 hertzes képfrissítési sebességre képes kijelzőkkel, azonban a táblagépeket egészen eddig elkerülte a megoldás. Ez nem túlságosan meglepő, hiszen a mobilcégek sajtósai által annak idején számítógépgyilkosnak titulált eszközök közel sem futottak be hatalmas karriert: az Apple iPadek csendben fogyogatnak, míg a nagy androidos készülékgyártók közül már csak a Samsung foglalkozik velük, de az is csak ímmel-ámmal.

Tabletekbe készített 240 Hz-es kijelzőt a TCL Forrás: Weibo

Közösségi médiás beszámolók alapján a kínai TCL most némi innovációt hozna piacra, a vállalat nemrég nyilvánosan kiállította az első kifejezetten tabletekbe szánt, 240 Hz-es frissítési sebességre képes paneljét. A termék 10,8 hüvelykes és 2560×1600 pixel felbontású, akár 500 nit fényerőre is képes, a válaszideje 2 ms, a bal felső sarkában pedig található egy furat az előlapi kamerának.

Forrás: Weibo

A panel típusát és a betekintési szögeit nem tisztázta a TCL. A dicsekvés hiányából és a frissítési sebességből ítélve van egy olyan sanda gyanúnk, hogy TN panelről lehet szó, potenciálisan 170 / 160 fokos szögekkel.

Persze jó kérdés, hogy egyáltalán mennyi szükség van a panelre, mikor a tabletekbe szánt rendszerlapkák grafikus vezérlői jó, ha másodpercenként 60 képkockával képesek renderelni a komplex grafikájú mobiljátékokat. Emellett melegedési és fogyasztásbeli megfontolások miatt sem érdemes 60 FPS-nél többel futtatni azokat.

Ettől függetlenül nem baj, ha maga a technológia rendelkezésre áll.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!