Jön a Gmail a webes Outlook felületére

microsoft outlook gmail
Teszteli a webes Outlook Gmail-integrációját a Microsoft
Vágólapra másolva!
Szokatlan módon küzd a konkurencia ellen a Microsoft.
Vágólapra másolva!

A Microsoft teljesen ingyen használható Outlook.com webes levelezőszolgáltatása ugyan kompetens megoldás, azonban ritkán képes meggyőzni a Gmailt használókat az átállásról. A probléma megoldása érdekében a Microsoft egy végtelenül csavaros ötlettel állt elő: mi lenne akkor, ha beintegrálná a Google fontos szolgáltatásait az Outlook webes felületére?

Teszteli a webes Outlook Gmail-integrációját a Microsoft Forrás: Florian B / Twitter

Ebben az esetben a felhasználók a Google és a Microsoft szolgáltatásait is tudnák használni, de ehhez kényelmesen elég volna csak a webes Outlookba bejelentkezniük. A fejlesztést a hírünk írásáig nem jelentette be a vállalat, azonban egyes felhasználóknál már aktiválta az integráció nyilvános tesztverzióját, így derült fény az érdekes ötletre.

A megoldás lényege, hogy a Google-fiók bekapcsolása után az Outlook webes felületéről át lehet váltani a gmailes postafiók és naptár tartalmának a kezelésére, továbbá közvetlenül beszúrhatóak az Outlookban elküldeni kívánt levelekbe a Google Drive-ban tárolt fájlok.

A beszámolók alapján egyelőre még bőven mit csiszolni az újdonságon, így várhatóan eltart majd egy darabig, mire globálisan elérhetővé válik az Outlookot használók számára. Már ha nem jegeli valamiért a Microsoft az egész projektet, egyelőre nincs garancia az általános kiadására.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!