Már feltöltőkártyás YouTube Premium is van

youtube
YouTube
Vágólapra másolva!
Indiában debütált az alternatív fizetési lehetőség.
Vágólapra másolva!

A YouTube mobilappjait használók a rendkívül agresszív reklámozásnak köszönhetően mostanra valószínűleg örökre az eszükbe vésték, hogy létezik reklámmentes verzió a YouTube és YouTube Music szolgáltatásokból, ráadásul akik rengeteg használják az appokat, azoknak még meg is érheti kifizetni a havidíjat. A YouTube Music Premium önmagában havi 1490 forintba kerül, míg a zeneszolgáltatás mellett a reklámmentes videonézést is tartalmazó YouTube Premium havi 1790 forint.

YouTube Forrás: Fancycrave.com / Pexels

A YouTube most egy alternatív fizetési lehetőséget vezetett be Indiában a Premium csomagok iránt érdeklődők számára: havonta megújuló helyett prepaid, azaz feltöltőkártyás elven is előfizethetnek. Ennek során előre kifizethetnek egy vagy három hónapnyi Premiumot, az előfizetés lejárta után pedig manuálisan kell megújítaniuk azt.

A normál és a feltöltőkártyás csomag között pusztán az a különbség, hogy az utóbbi nem újul meg magától.

A feltöltős csomagban első blikkre nem sok ráció van, hiszen a normál előfizetés is bármikor lemondható, ezután a YouTube értelemszerűen nem terheli meg a bankkártyát a havidíjjal. Viszont a rendkívül árérzékeny ügyfelek számára vonzó lehet az alternatív lehetőség, hiszen a használata esetén nem fordulhat elő, hogy egy nadrágszíj-összehúzós hónapban elfelejtik lemondani az előfizetést, a YouTube pedig levonja a havidíjat a bankszámlájukról.

Egyelőre nem tudni, hogy Indián kívül elérhetővé válik-e a lehetőség. Viszont nem látjuk, hogy miért ne volna hasznos a YouTube számára minden olyan országban bevezetni, amelyekben elérhetőek a Premium előfizetései.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!