Trendinek szánt funkció tűnhet el a Windows 10-ből

windows 10,my people,
Windows 10 - My People kommunikációs központ
Vágólapra másolva!
Még a Microsoft saját alkalmazásai sem támogatják a Kapcsolatok panelt.
Vágólapra másolva!

Trendi és érdekes fejlesztést hozott két évvel ezelőtt a Windows 10 Fall Creators Update, a My People (Kapcsolatok) célja a másokkal való kapcsolattartás egyszerűsítése és felgyorsítása volt. A legújabb Windows 10 November 2019 Update-ben még mindig alapértelmezetten bekapcsolt kommunikációs központ mögötti elképzelés, hogy beleintegrálhatóak a számítógépen futó chatappokból az ismerősök, ezután pedig a Tálca jobb szélén lévő panelből gyorsan üzenetek küldhetőek a kapcsolatoknak.

Windows 10 - My People kommunikációs központ Forrás: Microsoft

Ez jól hangzik, csak egyrészt nem lett megfelelően elmagyarázva a felhasználóknak a lényege, másrészt pedig kevés Windows 10-es alkalmazás kompatibilis vele. Még a Microsoft saját appjainak a fejlesztői sem vették a fáradtságot a támogatására, például a Csatolt telefon, a Microsoft Teams, a LinkedIn, a Yammer, vagy éppen az Xbox Live Chat sem képes együttműködni vele.

A legújabb Windows 10 kiadásával párhuzamosan a Microsoft csendben közölte, hogy elavulttá nyilvánította a My People funkciót, azaz már nem áll fejlesztés alatt, és a jövőben bármikor eltűnhet az operációs rendszerből. Ez nem meglepő, bár valamelyest kár érte, hiszen maga a koncepció nem rossz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!