Készülhet az ötödik Mass Effect

mass effect andromeda
Mass Effect Andromeda
Vágólapra másolva!
Mindeközben pedig újratervezi az Anthemet a Bioware.
Vágólapra másolva!

Kellemetlenül sikertelen időszakon van túl a legendás BioWare, először a Mass Effect Andromeda szerepelt le csúnyán, az utána következő Anthem pedig egy totális katasztrófának bizonyult. A fejlesztőcég az EA-vel a háta mögött most megpróbálja rendezni a sorait, a Kotaku mindig jól tájékozott Jason Schreiere szerint a Dragon Age 4 fejlesztése mellett jelenleg két fontos projekt is fut a vállalatnál.

Mass Effect Andromeda Forrás: EA

A már jó ideje tartó, és rövid távon fontosabb ezek közül az Anthem rendbe rakása. A játékújságíró szerint a cégnél teljesen újragondolják az egész játékot, lényegében mindent megpróbálnak áttervezni benne, éppen ezért is Anthem Next néven fut a kezdeményezés. Nem világos, hogy a változtatásokat milyen formában kívánja elérhetővé tenni a BioWare, azaz kisebb frissítések sorozataként, vagy egy gigászi javításként számíthatnak-e rá a játékosok.

Az előbbi jobb ötletnek tűnik, de az utóbbi sem lehetetlen, hiszen rengeteg egymással szorosan összefüggő játékrendszert próbál gatyába rázni a cég.

Ami sokak számára ennél is izgalmasabb, hogy a források szerint a Bioware Edmondtonnál megkezdődött a munka a következő Mass Effect játékon. A Mike Gamble irányítása alatt folyó projekt egyelőre nagyon korai stádiumban jár, így a játékszéria rajongóinak még akkor is nagyon sokat kell még várniuk az ötödik részre, ha aránylag flottul megy majd a fejlesztése.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!