Betörtek a 2K kiadó közösségi médiás fiókjaiba

gearbox borderlands 3 videojáték
Borderlands 3
Vágólapra másolva!
Többek közt rasszista üzenetek is megjelentek rajtuk.
Vágólapra másolva!

Továbbra sem helyeznek elég hangsúlyt a közösségi médiás felületeik védelmére a vállalkozások, most egy újabb remek példával tudunk szolgálni arra, hogy mi történhet emiatt. Pénteken a 2K (Take-Two) játékkiadó több facebookos és twitteres fiókjába is képes volt bejelentkezni egy ismeretlen, a cég elsődleges fiókja mellett az NBA2K, a WWE és a Borderlands játékok dedikált fiókjaihoz is hozzáfért.

Borderlands 3 Forrás: Gearbox Software / 2K

Az illető ezután kérkedő üzeneteket, válogatott butaságokat, rassziszta szövegeket, és persze péniszes vicceket írt ki a játékkiadó közösségi médiás felületeire, miközben néhány a közösségi médiás tűzoltásban láthatóan nem jártas sajtós megpróbálta azokat gyorsan törölgetni. Szerencsére rövid idő után valaki végre megváltoztatta a közösségi médiás fiókokhoz tartozó jelszavakat, és

kizárta az internetes betyárkodót a cég fiókjaiból.

A 2K természetesen bocsánatot kért a helyzet miatt, azonban arról a hírünk írásági nem adott tájékoztatást, hogy miként sikerülhetett a támadónak belépnie a fiókjaiba. Számunkra az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy a 2K sajtósai egyetlen táblázatban tárolják az összes közösségi médiás fiókjuk nevét és jelszavát, és ez a dokumentum valamiképp a betörő birtokába jutott. Ráadásul az is nyilvánvalónak tűnik, hogy a 2K nem használt kétlépcsős hitelesítést a fiókokban.

Amennyiben használt volna, akkor a támadó nem tudott volna belépni a fiókokba, hiába jutottak a birtokába a felhasználói nevek és jelszavak.

Hírünk írásakor még nem volt világos, hogy a 2K tervez-e feljelentést tenni az incidens miatt. Az üzenetek alapján jó esély van rá, hogy nem okozna jelentős nehézséget a betyárkodó kilétének a felderítése.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!