Ezekkel az eszközökkel készüljön fel a télre

tél, tea, sapka
Vágólapra másolva!
Lassan elmúlik az ősz is, a tél a célegyenesbe fordul és a hideg napok is szép lassan ránk köszöntenek. De nem kell ám búslakodni, az év ezen szakasza is számos pazar élményt és kalandot tartogathat mindannyiunk számára! Tudják ezt jól a különféle technológiai termékek, és trükkös eszközök gyártói, fejlesztői is, akik tarsolyában ott van jó néhány őszi-téli időszakra szabott speciális masina. Ezeket mutatjuk meg.
Vágólapra másolva!

Ezek között persze rengeteg a felesleges marhaság, de bizony akadnak értelmes darabok is a gigászira duzzadt termékóceánban. Ezekből válogattunk ki néhányat, amelyek akár a karácsonyfa alatt is megtalálhatják a helyüket.

Fülkényeztetés hangokkal és meleggel

Igazából maximálisan adja magát az ötlet, hogy ötvözzék a fülmelegítőt és a fejhallgatót, és ennek köszönhetően már egészen nagy az ilyen jellegű termékek kínálata. Mi a Media-Tech Magicsound NS-1 Winter fantázianevű modellt emeltük ki közülük, mert egyrészt ólcsó, már 4500 forintért hazavihető, és a dizájnja párját ritkítóan jól sikerült.

Media-Tech Magicsound NS-1 Winter, fejhallató és fülmelegítő egyben. Forrás: Origo

A hangszóróházat burkoló kötött anyag jól néz ki, és kiválóan harmonizál a prémmel. Ez pont a külseje miatt elsősorban nőknek szánt készülék, de akadnak férfiasabb, illetve Bluetooth támogatású darabok is dögivel a piacon. Ez a Media-Tech füles egyébként rendelkezik beépített fülhallgatóval is, azaz headsetként is használható, tehát telefonhívások lebonyolítására is alkalmas. Egy szó, mint száz: aki télen, hidegben is szeretne zenét hallatni az nem járhat rosszul egy ilyen fülmelegítővel ötvözött fejhallgatóval!

Ha megfagy a kezünk...

Globális felmelegedés ide vagy oda, vannak olyan napok, amikor a kesztyű ellenére lefagy az ember keze. De erre is találtak már megoldást az élelmes mérnökök! Itt van például a Glovii GL, amelynek minden részén fűtőszálak futnak végig. E szénszálak nemcsak az egyenletes hőeloszlást biztosítják, hanem az infravörös sugárzásnak köszönhetően pozitív hatással vannak a vérkeringésre is. A melegítéshez szükséges energiát egy különálló, újratölthető akkumulátor biztosítja, amely kényelmesen zsebre vágható. Az üzemideje hat óra, és a felhasználó hálom fokozat közül választhatja ki a számára legmegfelelőbb hőmérsékletet.

Glovii GL, fűthető kesztyű. Forrás: Origo

Annak érdekében, hogy tökéletesen illeszkedjen, a kényelmes anyagból készült spéci kesztyű szára összehúzható az alkarnál. A hüvelykujj és a mutatóujj végét pedig úgy tervezték meg, hogy az érintőképernyőt is lehessen velük nyomkodni zavartalanul. Tehát, még az okostelefonozáshoz, tabletezéshez sem kell levenni, ami hidegben egy főnyeremény lehet. A Glovii GL tényleg egy szuper cucc, de ez az árán is meglátszik, hiszen nagyjából ötvenezer forintot kérnek el érte, ami azért nem kevés pénz.

... és ha fázik a lábunk

A kézhez hasonlóan már a láb melegítését is megoldották élelmes cégek! A Thermacell Rechargeable Heated Insole fantázianevű termék nagyjából ugyanúgy működik, mint az előbb bemutatott kesztyű: A fűtőszálak tarják melegen a betétet, a hőfok szabályozása, illetve a ki- és bekapcsolás pedig távirányító segítségével történik.

ThermaCell Rechargeable Heated Insole, a fűthető talpbetét. Forrás: Origo

Maga a talpbetét tartalmazza a tölthet lítium-ion akkumulátort is, szóval azzal sem kell foglalkozni, hogy hova dugjuk az energiacellát. Jó pár változata létezik, a kevésbé kifinomult, külső akkumulátoros verziók már 15 000 forinttól beszerezhetőek, de az ilyen jobb, kényelmesebb darabokért bizony simán elkérnek 35 000 forintot is. De ha fázós az ember lába, és emiatt könnyen megbetegszik, akkor ennyit bőven megér a dolog.

Hideg irodába forró egeret!

Bizony még a legjobb helyeken is előfordul, hogy a fűtés elromlik, vagy valaki nyitva felejti az ablakot, így jégveremnek is beillő irodában vagy szobában kell a számítógéppel dolgozni. Ilyen esetekre találták fel okos mesteremberek a ValueRays Heated Mouse nevű eszközt, amely egy önmagát felfűtő egér!

ValueRays Heated Mouse, a fűthető egér! Forrás: Origo

Elég csak rádugni a notebookra vagy PC-re, aktiválni a funkciót és a digitális rágcsáló máris bőszen melegíti a tenyértámaszt és a gombokat. A melegíthető egér ára nem is különösebben vészes, hiszen nagyjából 7500 forintot kell kifizetni érte, de nem az állatkereskedésben, hanem a nagy nemzetközi webáruházakban.

Applikációval melegíthető kulacs

Az okos kulacsoknak általában nem vagyunk nagy barátjuk, de az Ember nevű, egyébként nem magyar cég mérnökei csavartak egyet a dolgon. Az általok kitalált eszköz, a Travel Mug, ugyanis nem attól lesz okos, hogy méri, hogy mennyit folyadékot fogyasztott a felhasználó, hanem, hogy képes a nedűt melegen tartani. Rendelkezik beépített akkumulátorral és fűtőszállal, a kívánt hőmérséklet pedig egy alkalmazás segítségével állítható be rajta.

Ember Travel Mug, az okos kulacs. Forrás: Origo

A kulacs órákon át biztosítja, hogy forró maradjon benne az ital, ami a téli időszakban kincset érhet! A modell közel 60 000 forintos ára biztosan sokakat szíven üt majd. De hát az is igaz, hogy ha beülünk valahova rendszeresen kávézni, forró csokizni vagy teázni, akkor egy-két szezon alatt visszahozza ezt az összeget.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!