Kitolt a Pornhub modelljeivel a PayPal

Pornhub
LAS VEGAS, NV - JANUARY 24: A Pornhub logo is displayed at the company's booth at the 2018 AVN Adult Entertainment Expo at the Hard Rock Hotel & Casino on January 24, 2018 in Las Vegas, Nevada. Ethan Miller/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Megszakította a videókat feltöltők kifizetéseinek a feldolgozását.
Vágólapra másolva!

A jelek szerint nem csak a tipikus felhasználók, de a nagy forgalmat bonyolító vállalkozások illetékesei sem olvassák el a pénzügyi szolgáltatások felhasználási feltételeit. Csütörtökön a Pornhubot érte csúnya meglepetés, miután a PayPal bármiféle figyelmeztetés vagy egyeztetés nélkül felfüggesztette a pornóoldalnak nyújtott fizetésfeldolgozási szolgáltatást.

Forrás: AFP/2018 Getty Images/Ethan Miller

A portál szerint a probléma globálisan több, mint százezer erotikus modellt érint, nekik át kell állniuk egy alternatív fizetési szolgáltatásra, hogy el tudja juttatni nekik a reklámokból származó bevételüket. A kérdéses modellek jobbára amatőrök, akik saját készítésű tartalmakat töltögetnek fel a megosztóra.

Vannak köztük olyanok, akik elsősorban ebből élnek, nem kizárólag kiegészítő bevételt jelent számukra a pornóvideók készítése.

Aránylag jó hír a modellek számára, hogy a már nem támogatott PayPal mellett más szolgáltatások is a rendelkezésükre állnak a reklámbevételből való részesedésük kikérésére. A problémát inkább az jelenti, hogy a PayPal váratlan húzása miatt a várthoz képest több munkanapot is csúszhat a pénzükhöz való hozzájutás, ami egyes modelleknek praktikus problémát jelent.

A PayPal szerint a ÁSZF-je nem ad lehetőséget egyes szexuális tartalmakért és szolgáltatásokért való fizetésre, így a Pornhubnak előzetesen tárgyalnia kellett volna arról,

hogy egyáltalán használhatja-e a modellek kifizetésére a szolgáltatást.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!