Itt a retró konzol által inspirált egér

8bitdo n30 wireless mouse egér nintendo nes
8BitDo N30 Wireless Mouse
Vágólapra másolva!
Játékra pont nem ideális a NES gamepadra hasonlító kütyü.
Vágólapra másolva!

A retro gamereknek szánt hardveres kiegészítők tervezésére szakosodott 8BitDo újabb különc kütyüvel bővítette a kínálatát, a webhelyén az érdeklődők már a NES (Nintendo Entertainment System) játékkonzol gamepadje által inspirált, vezeték nélküli egeret is vásárolhatnak.

8BitDo N30 Wireless Mouse Forrás: 8BitDo

A más termékekkel még véletlenül sem összetéveszthető hardver nagy érdekessége, hogy látszólag csak két gomb található a tetején. A kulcsszó a látszólag, valójában a két vörös gomb között teljesen elrejtve található egy görgetésérzékelő,

az ujjat a gombok között húzkodva görgethetőek a weblapok és a dokumentumok.

Ez nem derült ki a termékoldaláról, de a felület valószínűleg a hármas számú egérgombként is funkcionál. A tipikus egereken ez a gomb a görgőt lenyomva érhető el.

Az egér oldalán lévő D-PAD a visszalépés és előrelépés multimédiás gombokat, továbbá a billentyűzetek Page Up és Page Down gombjait emulálja.

Az 8BitDo N30 Wireless Mouse egyetlen AA elemmel működik, állítólag olyan 100-120 óránként kell cserélni benne az áramforrást, a dobozában pedig USB portos vevőegység is található. A különleges megoldásai miatt a NES-egér játékra nem kifejezetten javasolható, de általános egerészésre persze megfelelőnek tűnik.

8BitDo N30 Wireless Mouse Forrás: 8BitDo

Szerencsére nem sikerült eszeveszett árat kitalálni a kütyünek, a cég 25 dollárért árulja, ami nettó 7600 forintnak felel meg.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!