Rápirítana a lassú weblapokra a Chrome

google chrome
Sundar Pichai
Vágólapra másolva!
Jelezheti majd a netezőknek, hogy milyen betöltési tempóra számíthatnak.
Vágólapra másolva!

Rengeteg weblap betöltése kellemetlenül sok időt vesz igénybe az átlagos teljesítményűnek mondható androidos okostelefonokon. Emögött sokszor nem az adatkapcsolat sebessége, hanem a szükségtelenül óriási képek és gigantikus JavaScript-függvénykönyvtárak használata áll, ezeknek a letöltése és feldolgozása óriási terhelést róhat az eszközök hardverére.

Forrás: AFP/Kimihiro Hoshino

A nagyközönség mellett persze a Chrome fejlesztőinek sem tetszik a jelenlegi állapot, részben mivel olyan érzetet kelthet a netezőkben, mintha maga a böngésző volna lassú, plusz az androidos eszköz megítélését is rombolhatja. Éppen ezért is a csapat belefogott egy új kísérletbe, az ötlet szerint a weblapok betöltésekor a Chrome jelezné a felhasználónak, hogy általában milyen gyorsan szokott megjelenni és használhatóvá válni az adott portál.

Nyilvánosan rápirítana a lassan betöltődő webhelyek készítőire a Chrome Forrás: Google

Jelenleg két jelzéssel kísérletezik a cég: egyrészt a még üres betöltőlapon szövegesen kiírná, hogy általában gyorsan vagy lassan szokott-e betöltődni az adott webhely, másrészt pedig a betöltőcsík színével is jelezné ezt.

A betöltőcsík a lassú vagy átlagos portálok esetén kék, míg a gyorsaknál zöld lenne.

Nem világos, hogy a fejlesztés mikor jelenhet meg a böngészőben, a Chrome fejlesztői egyelőre hajlandóak meghallgatni az ötlet kapcsán a webfejlesztők véleményét.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!