[Frissítve] Kamerát aktiváló bugtól szenved az iOS-es Facebook

apple iphone 11 pro
Apple iPhone 11 Pro
Vágólapra másolva!
A hírfolyam görgetése közben bekapcsolja a hátlapi kamerát.
Vágólapra másolva!

Másra sincs szüksége a Facebooknak, mint egy magánszféra védelmével kapcsolatos botrányra, nem mintha az eddigiek túlságosan nagy kárt okoztak volna számára. Most újabb bizarr hibára derült fény, miután egy webfejlesztőnek feltűnt, hogy a cég iPhone és iPad eszközökön futó mobilappja a hírfolyam görgetésekor aktiválja a hátlapi kamerát.

Apple iPhone 11 Pro Forrás: Apple

Szerencsére nyugodtan feltételezhető, hogy ezúttal valamiféle fura bugról van szó, ráadásul még az sem teljesen biztos, hogy a Facebook térfelén van a gond. A beszámolók szerint a hiba minden iOS 13.2.2 rendszert futtató eszközön reprodukálható, de iOS 13.1.3 alatt látszólag nem lehet kiváltani. Viszont volt olyan, aki az iOS 12.4.1-es iPhone 7 Plus telefonján futott bele a gondba.

Emiatt egyelőre nem világos, hogy magában a Facebook appban van-e a hiba, vagy esetleg a feltűnő bugok mennyisége tekintetében szebb időket is megélt iOS nem hajlandó az elvárt módon működni.

Frissítés: a Facebook hamarosan javítja majd a gondot, a cég szerint nem landolt nála semmiféle plusz fotó vagy videó a bug miatt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!