Új irányt vehet a BioShock

bioshock videojáték
BioShock
Vágólapra másolva!
Akár nyílt világúnak is bizonyulhat a negyedik rész.
Vágólapra másolva!

Évek óta várnak türelmesen a Bioshock játéksorozat rajongói az eddig három tagot számláló széria következő részének a bejelentésére. Nem véletlenül él bennük a remény, a komikusan jól tájékozott Jason Schreier játékújságíró már tavaly áprilisban megírta, hogy a forrásai szerint készül a sorozat következő része. Az elkészítéséhez egy új stúdiót hozott létre a Take-Two, az álláshirdetései alapján pedig kezd felpörögni a fejlesztés a cégnél.

BioShock Forrás: Irrational Games / 2K

A stúdió abszolút legérdekesebb hirdetése az End Game Design Lead, ennek a személynek kell majd kidolgoznia, hogy a szolgáltatásszerűen nyújtott játékban milyen aktivitásokkal lehet majd lefoglalni a fő sztorit befejezett játékosokat. Ez egyértelműen arra utal, hogy az új BioShock vagy nyílt világú lehet, vagy legalábbis például a Destiny 2 módjára kisebb méretű világokból állhat, amelyek között szabadon átjárhatnak a játékosok. Multiplayerre nincs utalás a hirdetés szövegében.

BioShock Infinite Forrás: Irrational Games / 2K

„Az általunk készített játékban a sztori be fog fejeződni. Viszont ezzel kontrasztban a játék világát élőnek, a sztori befejeződése után is működőképesnek, érdekesnek tervezzük. Az utóbbi kihasználása érdekében olyan narratíva utáni rendszereket, küldetéseket, játékosfejlődési megoldásokat készítünk, amelyek képesek lesznek lefoglalni a rajongókat egy élő szolgáltatásszerű rendszerben.

Ezért szükségünk van egy olyan ötletekben bővelkedő, jó kommunikációs képességekkel rendelkező, tapasztalt játékdizájnerre, akinek a vezetésével mindez megvalósulhat. Milyen érdekes dolgokat tehetnek majd a játékosaink a sztori befejeződése után? Milyen rövid távú, középtávú és hosszú távú célok lebeghetnek a szemeik előtt? Milyen fejlődési és lootolási rendszer kötheti le őket? Szükségünk van valakire, aki képes válaszokat adni ezekre a kérdésekre" – olvasható az álláshirdetés szövegében.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!