Konyhába készített okostévét a Philips

philips funai konyhai okostévé
Philips 24” Android TV a termék hivatalos neve
Vágólapra másolva!
Android TV fut az Asszisztenssel is vezérelhető eszközön.
Vágólapra másolva!

Már évekkel ezelőtt rájöttek a gyártók, hogy van igény a főzés vagy sütés közben használható okoseszközökre a konyhában, hiszen rengetegen néznek recepteket a neten, követnek főzős műsorokat a YouTube-on. Első körben a szokásosnál ellenállóbb táblagépekkel és táblagéptartókkal álltak elő a gyártók, utána okoskijelzőket próbáltak eladni a nagyközönségnek, most pedig a jelek szerint beléptünk a konyhába szánt okostévék korszakába.

Philips 24” Android TV a termék hivatalos neve Forrás: Philips

Az egyik első fecskével a Funai állt elő, de a japán gyártó nem a saját brandje alatt dobja piacra, a jobb eladások reményében inkább meglicencelte rá a Philips márkanevet. Aki nem tudná, hogy a Philips-nek már évek óta a legritkább esetben van köze a saját nevével fémjelzett termékekhez, bár a Polaroidtól eltérően nem hajlandó bárkinek biztosítani a névhasználati jogot, így egyelőre nem sikerült lejáratnia magát.

Kellemesen egyszerű a távirányítója Forrás: Philips

A lényegre rátérve a Philips márkájú okostévébe 24 hüvelykes és 1366×768 pixeles IPS kijelző került, a sztereó hangszórópárja 16 wattos, és Android TV operációs rendszert futtat. A hátulján két HDMI bemenet, antennabemenet, digitális hangkimenet, Ethernet és USB portok találhatóak. Vezeték nélküli adatátvitelre is képes a tévé, Bluetooth 4.2 és Wi-Fi ac vezérlőkkel rendelkezik.

A készülék mellé persze távirányító is dukál, a kellemesen egyszerű felépítésű eszközbe ráadásul külön mikrofon is került, így a felhasználónak nem kell adott esetben emelt hangon beszélnie a Google Asszisztenssel, ha éppen valamilyen kérdése volna, vagy mondjuk hangparanccsal vezérelné a médialejátszást.

A termék hamarosan 300 dolláros, olyan nettó 90 ezer forintos ajánlott fogyasztói áron fog elérhetővé válni az Egyesült Államokban, az európai forgalmazásával kapcsolatos információk egyelőre nem érkeztek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!