Megjött Linuxra és Macre a Shadow of the Tomb Raider

Shadow of the Tomb Raider
Shadow of the Tomb Raider
Vágólapra másolva!
Minden platformra elérhetővé vált a Definitive Edition.
Vágólapra másolva!

Nem csak a Red Dead Redemption 2 számítógépes változata jelent meg kedd este, a Square Enix minden támogatott platformon kiadta a rebootolt Tomb Raider játéksorozat harmadik részének Definitive Edition változatát. Grafikai fejlesztéseket nem kapott a játék, a kiadó csak összecsomagolta benne az alapjátékot és az összes kiegészítőt. Ami érdekessé teszi a Definitive Editiont, hogy ezzel a kiadással Windows, PlayStation 4 és Xbox One után Linuxra és macOS-re is elérhetővé vált a játék.

Shadow of the Tomb Raider Forrás: Square Enix

Az alternatív számítógépes rendszerek támogatása annyira nem meglepő, hiszen az új Tomb Raider trilógia előző két epizódja is elérhető vált Linuxra és Macre, bár a legújabb részhez hasonlóan azok portjaira is rengeteget kellett várniuk a játékosoknak.

A játék számítógépes Definitive Edition változata elérhető a Steamen, a termékoldalának közepe tájékán pedig áttekinthetőek a különböző platformokra vonatkozó rendszerkövetelmények is. Különösen a linuxosoknak érdemes alaposan szemrevételezniük az információkat, szokás szerint megy a kavarás a támogatott videokártyák és grafikus driverek tekintetében.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!